Giovinco Pizarro - Fiorentina-Juventus - Serie A 2012/2013 (AP/LaPresse) - LaPresse
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Serie A

Juventus tappade poäng - Fiorentina fick kryss i hatmötet

Juventus tappade poäng - Fiorentina fick kryss i hatmötet

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 25/09/2012 kl 23:38
Juventus ska vara nöjda med att ha fått med sig en poäng från Florens. I det mållösa rivalmötet mot Fiorentina var hemmalaget närmast segern. Närmast att spräcka nollan var Fiorentinas Stevan Jovetic när han nickade i ribban i den första halvleken.

Fiorentina var nära, men får fortsätta att vänta på den efterlängtade vinsten hemma mot rivalen Juventus.

Innan kvällens drabbning hade de tio senaste mötena mellan lagen på Artemio Franchi i Florens slutat oavgjort eller med Juventus-seger. Och inte heller den här gången fick hemmapubliken jubla över tre poäng.

Fiorentina tog tag i taktpinnen från start och dominerade bollinnehavet i stort sett från första till sista minuten. Målchanserna var dock få och svåra att skapa mot ett stabilt Juventus. Först i den 41:a minute hettade det till framför "Juves" mål. Och då dubbelt.

Första läget fick Stevan Jovetic. Fiorentinas lagkapten Pasqual slog en hårt skruvad frispark som Jovetic skarvade mot mål. Han fick en bra träff på bollen men hade inte marginalerna med sig. Bollen tog stenhårt i ribban.

Bara anfallet efter ribbträffen kom Jovetic anfallskollega Adem Ljajic fri. Djupledsbollen från Cuadrado var perfekt, men ensam med Gianluigi Buffon placerad Ljajic bollen utanför den bortre stolpen.

I den andra halvleken fortsatte matchen på likande vis, Fiorentina hade bollen och Juventus var disciplinerade, och närmare än en nick utanför av Pasqual kom inte Fiorentina ett ledningsmål. På slutet byttes Luca Toni in men den forne storspelaren kunde inte frälsa "Viola".

Juventus hade en jobbig kväll och skapade inte en enda ordentlig målchans. Giovinco och Quagliarella var bleka som anfallspar och det blev ingen skillnad när Vucinic kom in i den andra halvleken. Men, trots den svaga insatsen får de regerande mästarna alltså med sig en poäng från en svår bortamatch.

Oskar Bernövall - eurosport.se

 

kommentarer