inter diego milito - Reuters
 
Fotboll > Serie A

Juventus makalösa svit bruten – Inter slog regerande mästarna

Juventus makalösa svit bruten – Inter slog regerande mästarna

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/11/2012 kl 23:39
Juventus 49 matcher långa förlustfria svit är bruten. Inter blev under lördagskvällen det första laget att slå de regerande italienska mästarna på deras nya arena Juventus Stadium.
 

Publiken hade inte ens hunnit sätta sig till rätta förrän Juventus tagit ledningen efter 18 sekunder genom Arturo Vidal. Chilenaren frispelades av Kwadwo Asamoah som stod i offsideposition – och målet borde egentligen inte ha godkänts.

Trots det tidiga underläget kunde Inter arbeta sig in i matchen. Juventus hade de hetaste chanserna i den första halvleken men spelet var överlag jämnt. Gästerna från Milano fick ett frisparksmål bortdömt för offside, och Juventus kunde gå till halvtidsvila i ledning.

Men i den andra halvleken bröts så Juventus svit genom ett straffmål av Diego Milito, som även passade på att göra 2-1 för Inter. När Juventus tryckte på för ett ledningsmål punkterade Inter istället matchen genom Rodrigo Palacio, och Juventus första förlust på nästan 18 månader var ett faktum.

Kvällens resultat innebär inga förändringar i tabelltoppen. Juventus behåller sin serieledning med 28 inspelade poäng efter elva omgångar, medan Inter knappar in på Juventus. Milanolaget är fortsatt tvåa, nu bara en poäng efter de regerande mästarna.

Siamak Jalali – eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×