Juventus' Stephan Lichtsteiner (L) celebrates with his teammate Kwadwo Asamoah after scoring (Reuters) - Reuters
 
Fotboll > Serie A

Juventus öppnade med seger - vaknade sent mot Parma

Juventus öppnade med seger - vaknade sent mot Parma

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 26/08/2012 kl 14:23
De regerande mästarnas säsongspremiär startade tveksamt men laget kom igång efter paus mot Parma. Juventus vann till slut matchen med 2-0 efter att Stephan Lichtsteiner och Andrea Pirlo nätat i den andra halvleken.
 

Juventus står utan sin chefstränare Antonio Conte och kommer så att göra under hela denna säsongen. Kanske var det ett brandtal från "Juve"-legendaren som saknades inför kvällens seriepremiär hemma mot Parma. Hemmalaget uppträdde inledningsvis håglöst och oinspirerat. När Stephan Lichtsteiner gick omkull i straffområdet efter cirka en halvtimmes spel och domaren pekade på straffpunkten var det en gratischans hemmalaget skulle vara väldigt tacksamma över att de fått sig tilldelat. Schweizaren var klart offside när han gjordes ner av Antonio Mirante och vi kan kalla det poetisk rättvisa när Parma-målvakten räddade Arturo Vidals tama straffspark. 0-0 i halvtid och Parma, ledda främst av Jonathan Biabiany, kändes åtminstone i matchinledningen optimistiska i sina anfallsförsök.

JUVE ÖKADE TEMPOT
I den andra halvleken startade "La Vecchia Signora" med mer anfallsfrenesi - och då hängde inte bortalaget med. Efter 55 minuter tog en av matchens bästa spelare - Kwadwo Asamoah - sig runt Aleandro Rosi på Parmas högerkant. Ghanesen promenerade sedan in i straffområdet och spelade fram bollen till Stephan Lichtsteiner som dök upp bakom en halvsovande Palletta. För schweizaren var det då bara att raka in passningen bakom en överspelad Mirante.

2-0 - EN MÅLVAKTSMISS
Ett par minuter senare hanterades en Pirlo-frispark slapphänt av Mirante som tappade in det lågt, och inte speciellt hårt slagna skottet över mållinjen. Svårt att avgöra om bollen var över linjen eller ej, det mest troliga är dock att den var det. Frisparken borde inte ha vållat sådana stora problem för Parmas burväktare. Efter 2-0-målet mäktade inte bortalaget med någon ordentlig slutforcering. Juventus övertygade inte initialt i sin säsongspremiär men visade ändå klass i den andra halvleken.

Ola Myhrman - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×