Fotboll > Serie A

Drömmål när Juventus krossade Mervan Celiks Pescara


Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/11/2012 kl 22:36
Juve tog revansch med utskåpningKwadwo Asamoah svarade för vad som redan kan vara en kanditat till årets mål när Juventus hade lekstuga i Pescara.
 

I den senaste ligamatchen bröts Juventus magiska svit på 49 raka Serie-A matcher utan förlust sedan Inter vunnit rivalmötet med 3-1. Nederlaget verkade ha gjort Juventus rejält revanschsuget - och det fick Mervan Celiks Pescara sota ordentligt för. "Juve" trampade gasen i botten från första minuten och vann till slut matchen med hela 6-1.

Det var sannerligen en målfest av rang som utspelade sig på Stadio Adriatico i östra Italien, men ett mål utmärkte sig särskilt. I den 30:e matchminuten stod Fabio Quagliarella bakåtvänd med boll i Pescaras straffområde, han klackade den på en hemmaförsvarares ben så att bollen studsade upp i en perfekt bana för Kwadwo Asamoah, som cykelsparkade in kulan bakom Mattia Perin.

Målet betydde 3-1 till Juventus. Dessförinnan hade Arturo Vidal och Quagliarella gett laget en tidig 2-0-ledning och Emmanuel Cascione reducerat för Pescara.

Quagliarella gjorde sedan ytterligare två mål, varav ett via en "halvbicicleta". Även Sebastian Giovinco nätade för Juventus som alltjämnt toppar Serie A före Inter. Mervan Celik fanns med på Pescaras bänk men fick inte göra något inhopp.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×