ekdal - Imago
 
Fotboll > Serie A

Cagliari-Roma uppskjuten - bad fansen komma till stängd arena

Cagliari-Roma uppskjuten - bad fansen komma till stängd arena

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/09/2012 kl 12:39
Cagliari-Roma skulle ha spelats inför tomma läktare. Men Sardinien-klubbens president uppmanade fansen att komma ändå. Nu har matchen skjutits upp.
 

Albin Ekdals Cagliari har renoverat hemmaarenan Is Arena i fem månader. Myndigheterna beslutade att söndagens hemmamatch mot Roma skulle spelas inför tomma läktare av säkerhetsskäl, precis som säsongens första hemmamatch mot Atalanta

Cagliari-presidenten Massimo Cellini opponerade sig mot beslutet och bad fansen komma till arenan trots tillträdesförbudet. Nu har matchen skjutits upp. Myndigheterna fruktade upplopp.

"Det här beslutet tvingades fram av den känslosamma, irrationella och opassande reaktionen av Cagliaris president", står i ett uttalande.

Ö-klubben, som hade sålt biljetter till matchen, menar att delar av arenan är klara och de delar borde därför vara öppna för publik. Cellino skrev följande på klubbens hemsida i natt:

"Cagliari Calcio, representerat av president Massimo Cellino och alla som jobbar för klubben, kan inte längre se en framtid på grund av byråkrati och ointresse från myndigheterna", skriver klubben i ett uttalande.

"Vi bjuder in alla fans som köpt biljett eller har säsongskort att komma till arenan och se Cagliari-Roma."

- Det här händer bara i Italien, suckar Romas tränare Zdenek Zeman.

När och om matchen spelas är oklart. Roma kan även tilldömas en 3-0-seger.

Cellino övergav förra arenan Stadio Sant'Elia i slutet av förra säsongen efter en dispyt med stadens myndigheter. Laget spelade då sina matcher i Triesta istället. Renoveringen av Is Arena har dessutom fått kriktik av Världsnaturfonden för att "störa" flamingo-fågeln som bor i området vid arenabygget.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×