Verbaler Rundumschlag gegen England von Balotelli - SID
 
Fotboll > Serie A

Balotelli gör debut på söndag - sågar engelsk kultur

Balotelli gör debut på söndag - sågar engelsk kultur

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/02/2013 kl 16:09
Mario Balotelli gör debut mot Udinese på söndag. Italienaren är glad över att vara tillbaka i hemlandet. Han hyllar Premier League - men sågar samtidigt engelsk kultur. ”Media, först och främst. Vädret. Maten. Hur de kör bil”, säger italienaren om vad han inte gillar med England.
 

På sin första presskonferens som Milan-spelare säger Mario Balotelli att det kommer ”bli en ära” att ta på sig den rödsvarta tröjan.

- En stor ära och ett stor möjlighet. Jag hoppas växa som spelare och jag kommer hit som en man. Jag hoppas stanna här så länge som möjligt. Det har alltid varit min dröm att spela för Milan och jag är glad över att vara nära mig familj igen. Men spelar hellre än att prata om att spela, säger anfallaren.

Milan-tränaren Max Allegri säger att Balotelli kommer att göra debut i söndagens match mot Udinese.

- Han kom hit i torsdags och är i bra fysisk form. Jag tar ett beslut i dag om han startar eller kommer sitta på bänken, säger Allegri.

Balotelli gjorde 30 mål på 80 matcher för Manchester City och vann Premier League och FA-cupen under sin tid i England. Han hyllar Premier League - men sågar engelsk kultur.

- Jag måste säga tack till alla City fans för de var alltid väldigt snälla mot mig och stöttade mig i tuffa stunder. Jag måste tacka mina lagkamrater och tränaren. När det gäller allt annat, är jag glad att jag lämnade England, säger 22-åringen.

- Det enda som var bra var när jag kom till Carrington för att träna. Och mina lagkamrater och tränaren. Och de dåliga sakerna? Allt annat.

- Media, först och främst. Vädret. Maten. Hur de kör bil.

- Men Premier League är en fantastisk liga, den bästa enligt mig. Publiken, planerna… en fantastisk liga.

Tobias Jönsson - eurosport.se

Kommentarsfunktionen inte tillgänglig här