sebastian larsson sweden - Reuters
 
Fotboll

Larsson vantrivs som högerback: ”Inte roligt att spela”

Larsson vantrivs som högerback: ”Inte roligt att spela”

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/08/2012 kl 08:15
Erik Hamrén valde att testa Sebastian Larsson som högerback mot Brasilien. Ett test som ”Seb” är märkbart besviken över. ”Jag hamnar för långt ner i banan”, säger han.
 

Erik Hamréns dilemma kring högerbacksplatsen fortsätter.

Varken Mikael Lustig eller Andreas Granqvist imponerade under EM. Och när Sebastian Larsson flyttades ner från sin normala position – gjorde han det mot sin vilja.

- Så länge den här diskussionen har funnits har jag hela tiden sagt att jag varken vill eller tycker det är roligt. säger Larsson besviket efter 0-3 förlusten mot Brasilien.

Vad är det som inte roligt?

- Allt. Det är inte kul och jag är inte van att spela där. Jag hamnar för långt ner i banan. Fråga vilken mittfältare som helst som får spela i backlinjen och du får samma svar nio av tio gånger. Men det är inte jag som tar ut laget, säger Larsson, som länge varit bofast på högerytterpositionen i landslaget.

Fick du någon förklaring av Hamrén?

- Han ser väl inte att han har några alternativ förutom mig…Det märks att vi har dåligt med ytterbackar i Sverige.

”HAN BLIR INTE POPULÄR”

”Seb”, som även är given på Sunderlands mittfält, vill trots besvikelsen inte tala om någon bristande motivation för sin nya roll.

- En av våra största försvarsbjässar har precis slutat och vi måste hitta något nytt som fungerar. Vi har ett par träningsmatcher och det handlar om att ställa upp för Sverige. Samtidigt behöver jag inte stå här och säga att högerback är det bästa jag vet.

Med förflutet i Arsenal gav Larsson även sin syn på onsdagens transferbomb - att Robin van Persie lämnar Londonklubben för rivalen Manchester United.

- Det var ju ingen hemlighet att han ville därifrån och United får ett fantastiskt lag. Men han kommer inte bli populär i Arsenal.

Lennart Sandahl – eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×