World Cup 2002 Brazil's Ronaldo scores in final against Germany - Imago
 
Fotboll

Ronaldo toksågar Brasiliens landslag: "Det sämsta någonsin"

Legendarens jättesågning av landslaget: "Sämsta någonsin"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/11/2012 kl 22:14
Ronaldo gillar inte dagens unga brasilianska landslag. Han tycker att generationen är den sämsta någonsin och att man borde rikta blickarna mot Spanien: "Vi har en lång väg att vandra", säger han.
 

Brassen Ronaldo har avslutat sin karriär efter sejourer i bland andra Barcelona, Inter och Real Madrid. Framförallt har "Fenomenet" gjort 62 mål för sitt brasilianska landslag - på 98 matcher. Han har vunnit två VM-guld med "Selecao" och 2006 blev han den bäste målskytten i VM:s historia sedan han passerat tyske Gerd Müllers tidigare rekord på 14 fullträffar.

Ronaldo är som ni nog förstår en kultfigur inom Brasiliansk fotboll. Nu väljer 36-åringen att totalsåga den nuvarande generationen.

- Vi har unga förmågor, exempelvis Neymar som var bland de 23 som nominerades till Ballon d'Or. Men brasiliansk fotboll är långt ifrån sina glansdagar, kanske är det här till och med den sämsta upplagan någonsin, säger Ronaldo under Ballon d'Or-galan i São Paulo.

Ronaldo vill att Brasilien ska rikta blickarna mot Spanien. Han imponeras både av deras landslag och av deras klubblag och surar nu över att Brasilien ligger så långt efter i utvecklingen.

- Det är tuffa tider för brasiliansk fotboll. Vi har inga stjärnforwards som gör mål i Europa. Det börjar bli dags för oss att snacka igenom det här nu. Vi har en lång väg att vandra innan vi blir ett storlag igen.

Brasilien är värdnation för fotbolls-VM 2014. Nyligen kickade man sin tränare Mano Menezes trots att han vann 21 av 33 matcher under sin tid som förbundskapten. Ersättaren Felipe Scolari tog VM-guld med laget 2002.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×