Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll

Rivaldo: Flytta, Neymar - så snart som möjligt

Rivaldo säger att Neymar måste flytta till Europa långt före VM i Brasilien 2014. Den forne superstjärnan menar att hans landsman måste skaffa sig mer erfarenhet.

 
Rivaldo: Flytta, Neymar! - FotbollImago
 

Gamle Barca-liraren Rivaldo, 1999 utsedd till världens bäste spelare, slår ett slag för att Neymar ska byta miljö - och att han bör göra det långt innan det är dags för hemma-VM.

Santos-anfallaren har den senaste tiden kopplats ihop med storklubbar som Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United och Juventus, men en transfer verkar ändå inte nära. Neymar har själv sagt att han vill stanna i Santos tills efter nästa VM.

- Vi behöver alla lite förändringar då och då. Neymar måste lämna Brasilien och sin trygga omgivning. Han bör flytta till Europa för att skaffa sig erfarenhet, säger Rivaldo till Terra.

- Vi har tidigare pratat om samma sak gällande Ganso och Lucas. De är aktuella för VM och måste också röra på sig.

- I ett VM behöver vi erfarna spelare och det bästa sättet att förbereda sig är att spela mot de bästa, och det sker i Europa.

- De här spelarna måste flytta till Europa så snart som möjligt.

Ganso lämnade nyligen Santos för Sao Paulo, medan Lucas Moura kommer att flytta från Sao Paulo till Paris Saint-Germain i januarifönstret,

eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil