Robin van Persie und Arsene Wenger - Imago
 
Fotboll > Premier League

Wenger: "Vi kommer göra vad som är bäst för klubben"

Wenger: "Vi kommer göra vad som är bäst för klubben"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/07/2012 kl 08:34
Arsene Wenger vill behålla Robin Van Persie i Arsenal men har accepterat verkligheten. "Lämnar han så lämnar han" säger fransmannen.
 

Arsenaltränaren har tidigare inte pratat om Robin Van Persies potentiella flytt men verkar nu ha börjat tänka på ett liv efter holländaren. Van Persie följde inte med Arsenal till träningslägret i Asien och enligt rapporter så är det Manchester United som leder jakten på anfallaren som har ett år kvar på sitt kontrakt med Londonklubben.

- Om det händer så händer det. Robin Van Persie är en världsklassanfallare som jag gärna vill behålla, säger Wenger enligt goal.com

Tidigt under sommaren föll Arsenals förhandlingar om ett nytt kontrakt med Van Persie samman. Holländaren gjorde klart att han ville lämna Premier League-trean då han inte delade deras vision för framtiden. Situationen är snarlik den som var när Arsenal tappade Cesc Fabregas till Barcelona och Samir Nasri till Manchester City.

- Jag är ett stort fan av Van Persie men i slutändan kommer vi göra det som är bäst för klubben, säger Wenger.

En Arsenalspelare som åkte med till Asien är Aaron Ramsey. Den walesiska mittfältaren håller hoppet uppe och ser gärna att sin lagkapten stannar i norra London.

- Vi har ingen aning om vad som händer, säger Ramsey till Sky Sports.

- Han hade en suverän säsong förra året och är en stor anfallare. Förhoppningsvis stannar han hos oss.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×