0925 news Theo Walcott - Eurosport
 
Fotboll > Premier League

Kontraktsrebellen Walcott: "Vill bli Arsenal-legendar som Henry"

Kontraktsrebellen Walcott: "Vill bli Arsenal-legendar som Henry"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 25/09/2012 kl 11:04
Theo Walcott nekar att hans kontraktssituation handlar om pengar. Han vill bli central anfallare som hans Thierry Henry. "Jag har aldrig sagt att jag vill lämna", säger han. Se tv-intervju med Eurosport i artikeln!
 

Arsenal sålde Robin van Persie i somras sedan holländaren vägrat förlänga sitt utgående kontrakt och öppet deklarerat att han ville lämna. Theo Walcotts avtal går ut nästa sommar, men engelsmannen blev kvar trots att han nobbade Arsenals bud. Båda parterna var hoppfulla om en förlängning i höst, hette det.

Fem matcher in i Premier League är situationen oförändrad. Walcotts signatur saknas och efter startplatsen i premiären mot Sunderland har han begränsats till inhopp, och det i ett Arsenal imponerat och hyllats.

Till skillnad från van Persie-situationen säger Walcott att han vill stanna i London-klubben.

- Det är långsam process. Mitt senaste kontrakt tog ett halvår att få till. Jag har aldrig sagt att jag vill lämna, jag har alltid velat stanna.

Enligt 23-åringen handlar kontraktssituationen inte om pengar utan om fotbollsmässiga anledningar. Walcott har spelat ytter under sin Arsenal-karriär, nu vill han flytta in centralt och bli en "Arsenal-legendar" som förre storspelaren Thierry Henry.

- Thierry kom till klubben som 22-åring och jag vill bli en Arsenal-legendar som honom, och spela centalt som honom, vilket är viktigt för mig. Jag har spelat på högerkanten och haft möjligheten spela lite mer centralt så jag tycker det är dags.

- Att det handlar om pengar, det är inte jag. Jag är inte den sortens person som inspireras av pengar. Fotbollen och endast fotbollen har alltid styrt mina beslut. Förhoppningsvis löser det sig. Nu är det bara att vänta på klubben att komma tillbaka till mig.

Arsene Wenger har pratat om att spela Walcott som central anfallare, men hittills under säsongen har Oliver Giroud, Gervinho och Lukas Podolski fått förtroendet i positionen.

SE INTERVJUN MED EUROSPORT!

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×