Alan Pardew, Newcastle United manager - PA Photos
 
Fotboll > Premier League

Trött på skador - vill övervaka landslagsspelare med GPS

Trött på skador - vill övervaka landslagsspelare med GPS

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/09/2012 kl 16:43
Newcastles tränare Alan Pardew är trött på att hans spelare återvänder skadade från landslagssamlingar. Britten vill övervaka landslagsträningar från distans med hjälp av GPS-teknik. "Vi vill att alla landslag informerar oss exakt vad våra spelare gör", säger han.
 

Debatten är ständigt återkommande. Klubblagstränare som klagar på att deras spelare blir skadade under landslagsuppdrag.

Arsenals tränare Arsene Wenger har kanske varit den mest högljudde i frågan. Bayern München har kanske varit mest konkret. Klubben rasade mot Hollands användning av Arjen Robben i VM 2010. En konflikt som slutade med att parterna spelade en träningsmatch mot varandra.

Nu kommer Newcastles tränare Alan Pardew med ett revolutionerande förslag som säkert kommer att välkomnas av klubblagstränare världen över.

Pardew vill förse spelarna med GPS-sändare så att han från distans kan ladda ner all data från landslagsträningar och på så vis kunna påverka landslagens beslut.

- Med tekniken vi har i dag, GPS och allt annat, vill vi få rapporter om vad som händer med dem. Vi lämnar över spelarna, som betalas av oss, så vi vill kunna se efter dem, säger han enligt Guardian.

Målvakten Tim Krul och Fabio Coloccini återvände skadade från den senaste landslagssamlingen.

- De flesta av våra skador den här säsongen har inträffat under landslagsuppehållen och jag tycker det är fel. Vi förbereder spelarna på rätt sätt och väntar oss att spelarna ska vara lika väl förberedda när de spelar för sitt land.

Pardew menar allvar med sina planer.

- Vi har startat en procedur nu där vi vill att alla landslag informerar oss exakt vad våra spelare gör.

Det återstår att se vilken effekt idén får.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×