Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Premier League

Ferdinand sätter press på FA - hotar dra Terry inför rätta

Om FA friar rasistanklagade John Terry hotar Anton Ferdinand att dra Chelsea-stjärnan inför civilrättslig prövning, skriver Telegraph.

 
Vill dra Terry inför rätta - Fotboll - Premier LeagueAFP
 

Den 24 september inleds det engelska fotbollsförbundets förhör med John Terry. Chelsea-backen nekar till anklagelserna om att han skulle ha använt rasistiska tillmälen mot Anton Ferdinand i en match i oktober förra året.

Förhören uppskattas pågå i två till tre dagar. Om Terry frias av FA hotar Ferdinand med att dra Chelsea-backen till civil domstol, skriver Telegraph.

FA har valt att inte kräva ut registerutdrag från Terrys, Ashley Coles och annan Chelsea-personals telefoner. Ett beslut som enligt tidningen upprör Ferdinand och hans advokater.

Vilket straff Terry riskerar om han fälls är oklart, men enligt tidningen lutar det åt tre till fyra matchers avstängning samt böter. Vad som sagt i hans telefon och vad som står i hans SMS kan komma att göra mycket större skada för spelaren.

När QPR och Chelsea möttes på lördagen (0-0) vägrade Ferdinand att skaka hand med Terry och Cole.

Ilskan mot Cole grundar sig i att han tidigare i somras vittnade för Terry när han friades i Magistrates court. Ferdinand överväger att ta Terry till High court, en högre insats än Magistrates court.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil