0816 Crispy Vermaelen about RVP - Eurosport
 
Fotboll > Premier League

TV: Arsenal-stjärnan chockas av beskedet om van Persie

TV: Arsenal-stjärnan chockas av beskedet om van Persie

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/08/2012 kl 15:46
Robin van Persies övergång till Manchester United togs emot som en chock av Arsenal-stjärnan Thomas Vermaelen - när han fick beskedet i tv. "Jag är mycket besviken", säger belgaren.
 

På onsdagen kom Arsenal och Manchester United överens om en av Premier League-historiens mest kontroversiella värvningar. Köpet av Robin van Persie möttes tydligen av stor förvåning även i Arsenals trupp.

Thomas Vermaelen, vice lagkapten förra säsongen och troligtvis ny bärare av bindeln, blev chockad när han mottog nyheten i tv efter Belgiens 4-2-seger mot Holland.

- Det här är en överraskning för mig. En stor chock, jag är mycket besviken. Jag hade velat att han skulle stanna i klubben, han var väldigt viktig för oss, säger försvararen, som även berättar att han försökt övertala van Persie att stanna, till NuSport.

- Tydligen måste det vara ett bra val för honom. Det här är vad han ville. Jag är säker på att vi har tillräckligt med kvalité för att täcka upp för honom.

Senare i en intervju med Sky Sports säger Vermaelen, som även är god vän med van Persie vid sidan av planen, att Arsenal - som möter Sunderland på lördag i säsongspremiären - måste tänka framåt.

- Vi måste kämpa och jag är säker på att vi har en trupp för att vinna något. Vi startar på lördag och nu är allt utrett, Robin har lämnat och vi måste gå vidare.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×