Premier League 2012/2013 Manchester United Chicharito - AFP
 
Fotboll > Premier League

Supersub Chicharito frälste United - vände med hattrick

Supersub Chicharito frälste United - vände med hattrick

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/11/2012 kl 20:42
Vid underläge 0-2 på Villa Park klev Javier Hernandez in i handlingen. Mexikanen vände matchen med sina tre mål och såg till att United vände och vann med 3-2.
 

Efter en tung första halvlek och ett sent baklängesmål så gjorde Sir Alex Ferguson en matchavgörande förändring i halvtid. Ashley Young ersättes av Javier "Chicharito" Hernandez - tre mål senare hade United både en matchvinnare och en mycket nöjd tränare.

Österrikaren Andreas Weinmann hade gett Aston Villa ledningen i den 44:e minuten och utökade sedan bottenlagets ledning i den andra halvleken. Med 50 minuter spelade låg Manchester United under med 2-0 - men inom kort började upphämtningen.

Matchuret stod på 58 minuter när Javier Hernandez plockade ner en långboll från Paul Scholes. Inne i straffområdet fick han sedan kontroll på bollen och kunde rulla in reduceringen.

Målet gav energi till United och forceringen fortsatte. Bara fem minuter senare kom sedan kvitteringen. Rafael slog ett långt inlägg och vid bortre stolpen dök Hernandez upp. Han drog till på ett tillslag och via den olycklige försvararen Ron Vlaar så letade sig bollen in mål. En kvittering som mycket väl kan komma att rubriceras som ett självmål.

Efter det målet lugnade matchen ner sig en del men både Villa och United skapa chanser. De Gea snuvade Weimann på ett hattrick med en jätteräddning, och Van Persie träffade ribban två gånger, innan avgörandet kom.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid fick Manchester United ett bra frisparksläge och Van Persie lyfte in bollen. Trots sin ringa längd var Hernandez först på bollen och kunde med en hård slängnick slutföra vändningen.

Det här var åttonde gången för säsongen som Manchester United vände ett underläge till seger. De leder nu Premier League fyra poäng före Chelsea, som har en match mindre spelad.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×