Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Premier League

Stiller avgjorde på Kopparvallen

Åtvidabergs FF1 - 2IFK Göteborg

Fiaskostämpeln satt länge tung på IFK Göteborg. Det är annat nu. 2-1 (1-1) borta mot Åtvidaberg var sjätte raka allsvenska matchen utan förlust. Hannes Stiller avgjorde i 68:e minuten på Kopparvallen.

 
Stiller avgjorde - Fotboll - Premier LeagueScanpix
 

På vägen har "Änglarna" slagit guldkandidaterna Elfsborg och Helsingborg och kryssat mot Häcken. Men på Kopparvallen kunde det lika gärna ha gått illa.

Åtvidaberg hade bollen mest, kombinerade gärna, ofta och skickligt längs kanterna, i synnerhet på den vänstra där Kristian Bergström, 38, styrde och ställde.

Det gick snabbt, det var vackert men när det kom till den avgörande passningen brast det alldeles för ofta. Och när Åtvidaberg tappade bollen slog Göteborg om kvickt och effektivt.

Tobias Hysén frispelade Nordin Gerzic. Han rundade Henrik Gustavsson, såg ut att komma ur vinkel, men hittade en lucka och ordnade ledningsmålet.

Åtvidabergs replik kom omgående. Viktor Prodell mötte Bergströms inlägg på volley. Kvitteringen var hans första allsvenska mål sedan mitten av juli och det 13:e totalt i år. Bergström borde gjort sitt tredje men sköt utanför och Daniel Hallingström var nära sitt andra, men den bollen styrde John Alvbåge till hörna.

Pressen för ett segermål var tung i början av andra halvlek. Oscar Möller prickade stolpen, Alvbåge tippade Prodells skott till hörna.

I stället avgjorde Hannes Stiller.

Hysén serverade på nytt, nu med en nick och Stiller kunde bokstavligen promenera in segermålet i 68:e minuten.

TT

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil