tottenham - Reuters
 
Fotboll > Premier League

Efter 23 års väntan - Spurs slog United på Old Trafford

Efter 23 års väntan - Spurs slog United på Old Trafford

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/09/2012 kl 20:46
Senast Tottenham slog Manchester United på Old Trafford var 1989. Nu hände det igen. Spurs vann med 3-2 efter en galen match.
 

23 års väntan är över för Tottenham Hotspur. Manchester United besegrades på Old Trafford med 3-2 och det var under tre minuter i början av den andra halvleken som matchen avgjordes.

Manchester United låg under med 2-0 efter första halvleken och plockade i halvtid in comebackande Wayne Rooney - ett drag som satte fart på hemmalaget. I den 51:a minuten slog Rooney det hårda inlägget som Nani såg till att styra vidare in i mål.

Det var kvällens första reducering, den andra skulle komma bara två minuter senare. I anfallet efter Nanis mål satte Tottenham fart direkt. Några snabba passningar senare fick Gareth Bale bollen i straffområdet och drog till. Lindegaard räddade men returen gick rakt ut till Clint Dempsey som satte 3-1 i öppet mål - hans första i Spurströjan.

Manchester United tog det snabba målet som en utmaning och var lika kvicka på att replikera. Efter avspark så hamnade bollen snabbt hos Kagawa. Tottenham hade tappat bort japanen i straffområdet och fri med Friedel kunder han snyggt lyfta in reduceringen vid den bortre stolpen.

Efter tre mål på tre minuter var det Manchester United som behåll momentum men Brad Friedel, stolpen och ribban såg till att det inte blev några poäng för hemmalaget.

Tottenhams mål i den första halvleken gjordes av Jan Vertonghen och Gareth Bale. Vertonghens ledningsmål kom efter bara två minuter.

Manchester Uniteds förlust var ett glädjebesked för serieledande Chelsea, som efter vinsten tidigare under lördagen nu har fyra poäng ner till Sir Alex Fergusons gäng. Ligatvåa är Everton, en poäng för United.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×