mourinho - Imago
 
Fotboll > Premier League

Mourinho: "Terry ingen rasist"

Mourinho: "Terry ingen rasist"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/09/2012 kl 10:22
John Terry dömdes i veckan för att ha uttryckt sig rasistiskt mot QPR:s Anton Ferdinand. Nu rider José Mourinho ut till försvar för sin före detta kapten. "John Terry är ingen rasist", säger Real Madrid-tränaren till CNN.
 

Fyra matchers avstängning och 2.4 miljoner kronor i böter blev straffet för John Terry, som ska ha uttryckt sig rasistiskt mot Anton Ferdinand under en match mot QPR i oktober i fjol. Nu får Terry stöd av sin förre tränare José Mourinho.

- Han är ingen rasist, det är jag hundra procent säker på, säger Mourinho till CNN.

- Vi (Chelsea) hade en trupp med tolv afrikanska spelare. Det var en fantastisk grupp och han hade väldigt bra relationer med alla spelare. Men mycket kan hända under en fotbollsmatch och ibland reagerar du på ett sätt som inte representerar vem du egentligen är. Förmodligen uttalade han en rasistisk kommentar eller hade en rasistisk attityd mot en motståndare, men ibland gör vi saker på fel sätt inom fotbollen. Om han reagerade på det sättet ska han betala för det - men snälla, kalla honom inte för rasist.

Mourinho fastslår även att det aldrig funnits rasism i något av hans omklädningsrum och att Didier Drogba och Claude Makelele båda skulle hävda att John Terry inte är rasist.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×