juan mata - Reuters
 
Fotboll > Premier League

Mata kung när Chelsea vände tillbaka Londonderbyt

Mata kung när Chelsea vände tillbaka Londonderbyt

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 20/10/2012 kl 17:42
Tottenham vände matchen på sju minuter. Chelsea vände tillbaka på fyra, och vann till slut med 4-2 i ett svängigt Londonderby på White Hart Lane.
 

För Tottenhams tränare André Villas-Boas var det ett extra prestigeladdat Londonderby när Chelsea, som sparkade honom under förra säsongen, kom på besök till White Hart Lane. Portugisen fick dock inte sin revanch.

Matchen exploderade i den andra halvleken. Gary Cahill hade bombat in 1-0 till Chelsea i den första akten men Tottenham gick ut som ett nytt lag efter halvtidsvilan och vände direkt.

Efter bara två minuter nickade William Gallas in kvitteringen och sju minuter senare så small det igen. Aaron Lennons hårda hybrid mellan skott och inlägg styrdes vidare av Jermain Defoe och in bakom Petr Cech.

Serieledande Chelsea såg desillusionerat ut men behövde efter en chansfattig period bara ett läge för att komma tillbaka in i matchen.

I den 66:e minuten misslyckades William Gallas med en rensning - och bollen gick rakt ut i banan. Den hamnade till slut framför fötterna på Juan Mata som med ett snabbt skott borrade in 2-2 vid stolproten.

Fyra minuter senare slog spanjoren till igen. Chelsea manövrerade ut Spursförsvaret med ett snabbt passningspel och helt plötsligt var Mata fri i straffområdet. Skottet satt perfekt bakom Friedel och Chelsea var tillbaka i förarsätet.

Tottenham jagade sedan kvittering men den riktiga forceringen uteblev. En bra räddning av Petr Cech på ett distansskott från Kyle Walker var det närmaste en kvittering som hemmalaget kom.

I den 92:a minuten stängde Chelsea matchen då Mata vann boll vid sidlinjen innan han spelade fram Daniel Sturridge som rullade in 4-2 i öppet mål.

Chelsea behåller serieledningen i Premier League och är nu åtta poäng före Tottenham.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×