Boston Red Sox principal owner John W Henry - Reuters
 
Fotboll > Premier League

Liverpools ägare överväger sälja - har varken råd eller tid

Liverpools ägare överväger sälja - har varken råd eller tid

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/09/2012 kl 15:21
Liverpools och Boston Red Sox ägare Fenway Sports Group överväger att sälja ett av lagen. Anledningen ska vara brist på tid och pengar, rapporterar Fox.
 

Liverpool har inlett Premier League svagt. En poäng efter tre omgångar har inte motsvarat förväntningarna. Starten fick ägaren John Henry att skriva ett öppet brev till supportrarna där han lovade att i framtiden värva smartare och slog fast att det handlar om ett långsiktigt projekt.

Sedan Fenway Sports Group (FSG) tog över Liverpool 2010 har framgångarna - bortsett från en ligacuptitel - lyst med sin frånvaro, klubbikonen Kenny Dalglish har sparkats och kritiken mot dyra nyförvärv har varit högljudd.

Nu rapporterar alltså Fox Business att ägarna funderar på att sälja antingen Liverpool eller Boston Red Sox. Baseball-klubben har dementerat uppgifterna som "osanna rykten".

Enligt Fox, som hänvisar till en källa med insyn i FSG:s beslutsfattande, är det dock Red Sox som ligger närmast till hands för en försäljning. Dels för att en köpare är lättare att hitta, dels för att klubben är värd mer än Liverpool.

Red Sox värderar klubbens värde till 1,6 miljarder dollar, medan andra bedömare sätter prislappen 1 miljard.

En eventuell försäljning skulle kunna innebära ett rejält klirr i kassan för John Henry och därmed potentiellt även för Liverpool.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×