Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - Premier League

Liknar Sideshow Bob - förklarar nu frisyren: "Frös om öronen"

David Luiz lämnade Brasilien för ett kallare Europa. Numera struntar han i att gå till frisören: "När du ska till gymmet, sätt på dig en keps", säger han.

 
Liknar Sideshow Bob - förklarar nu frisyren: "Frös om öronen" - Fotboll - Premier LeagueEurosport
 

Chelseas försvarsbjässe David Luiz må vara en klippa i försvaret. Men brassen är minst lika känd för sin okonventionella hårfrisyr. Ofta dras paralleller till Simpsons-seriefiguren Sideshow Bob och visst är likheterna slående. Nu har Luiz, 25, valt att förklara heligheten bakom den speciella frisyren. Och förklaringen är mycket simpel.

- När jag lämnade Vitória för Benfica började jag frysa väldigt mycket om öronen, så jag lät håret fortsätta växa, säger han i en intervju med brasilianska globoesporte.

Luiz frilla är mycket uppskattad bland Chelseasupportrar. Numera hör det till vanligheterna att fansen går till matcherna på Stamford Bridge iförda peruker, som en slags hyllning till brassen.

- De säljer dem (perukerna) utanför arenan och det tycker jag är rätt häftigt, säger Luiz som menar att det också handlar om att stärka sitt varumärke och sin "image" gentemot unga fans.

- Jag pratade med Neymar häromdagen, man måste komma ihåg att vi representerar en viss generation. Om vi säger att vi borstar tänderna klockan 22, 30 kommer barnen också att göra det. Vi har olika positioner i samhället, folk ser upp till oss som idoler och fantastiska spelare. Det är något vi måste ta tillvara på.

Och om nu de unga fanatikerna väljer att spara ut sitt hår för att efterlikna sin idol har David Luiz ett tips på hur man ska sköta om det.

- Använd bara schampo och balsam, trixa inte med det för mycket utan låt det bara växa. När du ska till gymmet, sätt på dig en keps, säger Chelseas mittback till globoesporte.

Andreas Käck - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil