Michael Laudrup is hoping to hang on to his top players - PA Sport
 
Fotboll > Premier League

Laudrup: Okej att betala annat lag för seger

Laudrup: Okej att betala annat lag för seger

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 21/09/2012 kl 13:21
Om en klubb betalar en annan klubb i samma liga pengar, som tack för att laget vann en match, så är det helt okej. Det anser Swanseas succé-manager Michael Laudrup. Att köpa en förlust är däremot helt fel, enligt dansken, som propagerar för livstids avstängning för läggmatcher.
 

Swansea Citys boss Michael Laudrup, som bland annat spelade i Lazio och Juventus på 1980-talet, har på en presskonferens diskuterat läggmatcher, och dansken säger enligt BBC att begreppet "uppgjord match" måste definieras bättre.

- För mig handlar en uppgjord match om att någon betalar någon för att förlora en match.

- Att säga att jag är emot (uppgjorda matcher) är som att säga att det är torsdag - det är självklart, säger dansken som tycker att den som tagit emot mutor för att lägga sig ska stängas av på livstid.

Att betala för att ett annat lag ska vinna en match är något helt, menar Laudrup.

- Om Swansea spelar säsongens sista match mot ett lag och ett tredje lag betalar Swansea för att vinna så ser jag faktiskt inget fel i det.

Det skulle alltså vara okej enligt Laudrup om nedflyttningshotade klubben A betalar klubb B om den besegrar en annan nedflyttningskandidat, klubb C, och därmed säkrar A:s kontrakt.

- Det handlar bara om en bonus. Frågar du mig är uppgjorda matcher när någon betalar någon för att förlora.

- I Spanien, när det är en eller två matcher kvar av säsongen, pratade vi alltid om portföljerna. Men portföljerna fick man för att vinna - jag ser inget fel i det.

- Jag tycker att vi noga måste definiera vad uppgjorda matcher handlar om för det finns olika nivåer.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×