Michael Johnson - Sevilla - Imago
 
Fotboll > Premier League

OS-legendaren Michael Johnson hjälper Arsenal: "Fantastisk skola"

OS-legendaren Michael Johnson hjälper Arsenal: "Fantastisk skola"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/10/2012 kl 10:43
Fyrfaldige OS-mästaren Michael Johnson hjälper Arsenals spelare att bli snabbare. "Vi samarbetar ibland med hans skola. En fantastisk skola", säger Arsene Wenger.
 

Michael Johnson driver en sprintskola i Texas där löpare kan förbättra sin teknik. Men det är inte bara friidrottare som behöver hjälp av världsrekordinnehavaren på 400 meter.

Johnson hjälper Arsenals spelare att bli snabba och amerikanen besökte klubbens träningsanläggning London Colney inför kvällens Champions League-match mot Olympiakos.

- Han har ingen roll hos klubben. Han är en sprinter. Vi samarbetar ibland med hans skola, säger Arsene Wenger till Daily Mirror.

- Till exempel om en spelare behöver jobba på vissa aspekter av sin fysik så skickar vi dit honom för att förbereda sig. Det är en fantastisk skola, men han (Johnson) är inte direkt inblandad i vårt team.

Senast att använda Johnsons expertis är mittbacken Ignasi Miquel.

- Om han blivit snabbare? Inte snabb nog för att vinna guld! skämtar Wenger.

- Han fick mer styrka, men det är alltid svårt att mäta när du är 18 eller 19, för även om du inte gör någonting alls utvecklas du till en man som får mer muskler.

Johnson vann fyra OS-guld på distanserna 200 och 400 meter under sin karriär. Den nu 45-årige amerikanen hade en säregen löpstil. Om Arsenals spelare, som Miquel, börjar springa som Johnson återstår att se.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×