john guidetti - Reuters
 
Fotboll > Premier League

Guidetti förlänger med City: "Kommer att bli en utmaning"

Guidetti förlänger med City: "Kommer att bli en utmaning"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/10/2012 kl 14:03
John Guidetti stannar i Manchester City. Den svenske anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med storklubben. "Jag är självklart riktigt glad", säger Guidetti.
 

Han har fortfarande inte spelat fotboll sedan han åkte på virussjukdomen som stoppade honom från spel i EM i somras. Men Manchester City tycks inte tveka på förmågan hos 20-åringen. Tvärtom. Nu förlänger klubben kontraktet med honom.

- Jag har varit är länge och Manchester City är de som har hjälpt mig växa och utvecklas till den spelare jag är idag så jag är väldigt tacksam för det och jag har sett hur klubben har blivit en av de största i världen och det är fantastiskt att vara en del av det, säger han till Citys hemsida.

Vad det innebär för framtiden återstår att se. Han var aktuell för utlåning till andra klubbar i somras, men sjukdomen satte stopp för det. Exakt när han kan göra comeback är fortsatt osäkert.

- Vi vill inte stressa fram någonting. Jag är ung, jag vill inte ta några risker. Jag vill ta tid på mig. Det går bra. Jag kan springa, jag kan skjuta så jag är definitivt på väg, men vi måste vara tålmodiga, säger han.

Om det blir en ny utlåning när han väl är redo att spela eller om han stannar i klubben och slåss om en plats med stjärnor som Mario Ballotelli, Sergio Aguero och Carlos Tevez återstår att se.

- Det kommer att bli en utmaning med de spelare vi har här, men vem vill inte utmanas? Om allting var enkelt så skulle det inte vara roligt. Jag vet att jag kommer att lära mig så mycket från de fantastiska anfallarna som finns här, säger Guidetti.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×