Liverpool's Steven Gerrard reacts to a missed opportunity against Sunderland - Reuters
 
Fotboll > Premier League

Gerrard: Jag orkar inte läsa Hillsborough-rapporten

Gerrard: Jag orkar inte läsa Hillsborough-rapporten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/09/2012 kl 11:15
Steven Gerrard pratar om Hillsborough-katastrofen i en öppenhjärtig intervju och uppmanar Liverpools och Manchester Uniteds fans att sluta sjunga osmakliga ramsor.
 

Steven Gerrard var 9 år när Hillsborough-katastrofen krävde 96 människoliv 1989. Yngst av de avlidna var Liverpool-ikonens kusin Jon-Paul Gilhooley, 10.

- Han var som jag. Ett Liverpool-fan. Han älskade fotboll, att spela på gatan. Precis som jag, bara ett år äldre, säger Gerrard till The Guardian.

- Jag har stått på the Kop många gånger. Jag har varit på matcher som den (Hillsborough). Det kunde varit jag. Det kunde ha varit vem som helst. Vi pratar om en katastrof som sätter allt i perspektiv.

JOBBIGA MINNEN: "ALLT KOMMER TILLBAKA"

23 år efter katastrofen kom sanningen fram, om polisens mörkläggning och felaktiga skuldbeläggning av Liverpools fans. Sanningen är ute men Gerrard orkar inte läsa Hillborough-rapporten. Han vet att polisen gjorde alkoholtest på liken, däribland hans kusin, och han är rädd för vad mer han kan lära sig om tragedin om han läser.

- Det är därför jag inte läser den. Det är för jobbigt, för min familj och alla andra familjer. Det är överallt i tidningar och på tv. Allt kommer tillbaka, säger Gerrard som minns hur han fick nyheten via tv:n.

På söndag spelas Premier Leagues historiskt största möte mellan rivalerna Liverpool och Manchester United på Anfield Road. Tillsammans med United lagkapten Nemanja Vidic ska Gerrard före avspark släppa iväg 96 ballonger - en för varje offer. Inför matchen uppmanar Liverpool-ikonen båda lagens fans att lägga osmakliga ramsor om Hillsborough och flygtragedin som drabbade Uniteds lag i München 1958 åt sidan.

VILL ATT SUAREZ OCH EVRA SKAKAR HAND

Mittfältaren vill att spelare och fans visar respekt för varandra. Han hoppas att lagkamraten Luis Suarez och United Patrice Evra begraver stridsyxan efter förra årets rasismbråk.

- Dem två spelarna kan bli nyckeln. Handskakningen sker före matchen och de har ansvar att starta dagen på ett positivt sätt. Jag ska prata med Suarez och mitt råd kommer vara att skaka hand och gå vidare. Suarez kommer att ta sitt beslut. Självklart kommer han det. Men jag hoppas att han också vill gå vidare.

Liverpool-Manchester United har avspark 14.30 och livekommenteras här på eurosport.se.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×