adam johnson - Imago
 
Fotboll > Premier League

Johnson varnar: "Gå inte till Manchester City"

Johnson varnar: "Gå inte till Manchester City"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/10/2012 kl 10:49
Förre Manchester City-spelaren Adam Johnson varnar unga spelare för att låta sig lockas av klubben. "Du spelar inte för mästarlaget. Du är bara en i truppen", säger Johnson till the Mirror.
 

När den förre mittfältstalangen Adam Johnson värvades av Manchester City 2010 kom han in i truppen med förhoppningen om att få vara en del av ett storlag. Men 25-åringen hade svårt att bli ordinarie och varnar nu andra stortalanger för klubben som han menar krossar spelarnas drömmar.

- Om jag var en ung kille skulle jag inte gå till City. Det är inte det att du inte är tillräckligt bra utan att såna som Yaya Toure kommer att spela istället för dig och det finns inget som du kan göra, säger Johnson till The Mirror.

Johnson förstår att det är svårt att motstå lockelserna från de engelska ligamästarna.

- Det har varit samma visa med de senaste värvningarna. Det är fantastiskt när en klubb som City är ute efter dig och det är svårt att säga nej. Du kommer att spela för mästarna. Det är bara det att du aldrig spelar för mästarna. Du är bara en i truppen. Det är en helt annan sak.

Inför den här säsongen gick Johnson till ligakonkurrenten Sunderland och hoppas nu att flytten ska rendera tillräcklig uppmärksamhet så att han åter blir landslagsuttagen.

- Jag missade VM för två år sedan för att jag inte fick spela. Jag ville spela varje vecka. Det var en av faktorerna till flytten. Att komma till Sunderland innebär att jag får spela mer och det ökar mina chanser att få spela för landslaget.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×