Newcastle United's Hatem Ben Arfa celebrates scoring his winner against Tottenham (PA Photos) - PA Photos
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Premier League

Villas-Boas inledde med förlust

Villas-Boas inledde med förlust

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/08/2012 kl 21:23
Bra spel i perioder, men när 90 minuter var spelade stod André Villas-Boas ändå som förlorare i sin första match som tränare för Spurs. Hatem Ben Arfa blev segerskytt på straff för Newcastle.
 

André Villas-Boas första match som Tottenham-tränare slutade med förlust. I en jämn tillställning på St. James Park drog hemmalaget Newcastle det längsta strået och vann med uddamålet, 2-1.

Tottenham inledde matchen bäst och var piggast i den första halvleken. Londonlaget lyckades skapa flera lägen och hade även två träffar i ramverket. Men trots bortalagets positiva inledning av matchen så var det Newcastle som tog ledningen i början av den andra halvleken genom Demba Ba.

Den andra halvleken präglades av kamp och mycket spel på mittplanen. I Tottenham var Aaron Lennon den som låg bakom det mesta i anfallsväg, men när kvitteringen väl föll var det Jermain Defoe som stod noterad i målprotokollet.

Glädjen hos bortalaget blev dock kortvarig, då domare Atkinson bara några minuter efter kvitteringe tilldömde hemmalaget en straffspark. Hatem Ben Arfa sköt bollen i mål och fastställde slutresultatet, 2-1, till Newcastle.

Newcastle fick sin tränare Alan Pardew uppvisad på läktaren, men när slutsignalen ljöd var det ändå han som jublade mest.

Siamak Jalali – eurosport.se

 

kommentarer