Piter odemwingie NOT IN UK x FRA x POL x ESP x SWE - Imago
 
Fotboll > Premier League

Förklarar sig efter transferfiaskot - skyller på klubben

Förklarar sig efter transferfiaskot - skyller på klubben

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/02/2013 kl 18:28
Peter Odemwingie blev utskrattad efter att han misslyckats forcera fram en övergång till QPR. Nu slår anfallaren tillbaka mot sin klubb WBA.
 

Peter Odemwingie åkte till Loftus Road på torsdagen för att skriva på för QPR. Men anfallaren nekades inträde till arenan. En överenskommelse mellan hans klubb WBA och QPR existerade aldrig och London-klubben ville inte agera ”respektlöst”.

WBA fördömde senare Odemwingies försöka att forcera fram en övergång och kallade beteendet för ”totalt oprofessionellt”.

Nu talar nigerianen ut.

Odemwingie menar att det skett ett missförstånd. Han trodde att sportchefen Dan Ashworth sagt att klubbarna var överens.

- Nu har jag lärt mig att rollen som ordförande är överlägsen den som sportchef. Här i England är man gentlemän och man måste förstå varandra. Efter att vi pratat fanns det ingen poäng att träna. Jag sa att jag lika väl kunde gå och jag förstod det som att jag fick ett okej, säger han till Sky Sports.

- Jag gick runt och tackade alla i klubben och skrev några autografer. Enligt mig var allt klart. Sedan vet jag inte vad som hände. Jag tror att han (Ashworth) kommer att förneka det här, det är viktigt att det ser bra ut i för en man i hans position.

Odemwingie hävdar att hans skäl att skäl för att lämna inte är en högre lön och hänvisar till en bonus på 300 000 pund som han var beredd på att avstå ifrån för att få igenom övergången.

Efter ett möte före dagens träning skickades anfallaren hem av tränaren Steve Clarke. Spelaren har fått några dagar ledigt och kommer att missa helgens match mot Tottenham. Vad som händer den närmaste tiden återstår att se. Men Odemwingie räknar med att lämna klubben i sommar.

- Jag älskar klubben och jag älskar fansen. Jag har levererat här och jag njutit av att spela här. Jag kommer alltid att älska klubben oavsett vad som händer, men jag kommer att lämna. Det är bara en tidsfråga. Mitt kontrakt går ut om 1,5 år och jag blev inte erbjuden ett nytt här.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×