Liverpool forward Luis Suarez (Reuters) - Reuters
 
Fotboll > Premier League

Fifa-pampen: Filma är som cancer

Fifa-pampen: Filma är som cancer

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 11/10/2012 kl 08:08
Filmningsdebatten pågår för fullt i Premier League. Fifas vicepresident Jim Boyce beskriver filmningar som "cancer". "Det håller på att bli som cancer i sporten", säger han.
 

Debatten tog fart i september efter en match mellan Chelsea och Stoke. Gästernas tränare Tony Pulis anklagade Chelsea-stjärnor för att filma. Pulis föreslog då att FA borde införa tre matchers avstängning för filmning.

Diskussionerna har varit livliga sedan dess och har nu nått Fifa-nivå. Vicepresidenten Jim Boyce valde att ryta ifrån efter att ha sett Luis Suarez falla till marken i helgens möte mellan Stoke Och Liverpool. Ut kom hårda ord.

Imago

- Jag har sett flera incidenter och jag har sett incidenten med Suarez. För mig är det inget annat än fusk, säger den 68-årige nordirländaren enligt BBC.

- Det håller på att bli som cancer i sporten. Om det är en klar simulering då ska straffet vara hårt.

Boyce känner medlidande med domarna och vill ge möjligheter att straffa för filmning i efterhand.

- Det kan hanteras retrospektivt av en disciplinkommitté - det händer i andra förbund - och jag tycker att det är rätt väg att gå.

- Ibland är det mycket, mycket för domarna att bedöma om det är frispark eller en ful tackling, och om spelare filmar blir jobbet ännu svårare.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×