2012 Chelsea Juan Mata - PA Photos
 
Fotboll > Premier League

Di Matteo orolig för Mata: "Riskerar att slita ut honom"

Di Matteo orolig för Mata: "Riskerar att slita ut honom"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/08/2012 kl 11:58
EM och OS har tärt på Chelseas stjärna Juan Mata. Roberto Di Matteo är orolig. "Mata behöver en paus", säger italienaren.
 

Juan Mata var en av få spelare som deltog i både EM och OS. 24-åringen var inte ordinarie i Ukraina/Polen och i London tog äventyret slut redan i gruppspelet för Spanien - men Roberto Di Matteo är orolig för spanjorens fysiska status.

- Mata behöver en paus. Annars riskerar vi att slita ut honom, säger tränaren till The Guardian.

Italienaren hoppas kunna ge Matas hans välbehövliga vila i september under landslagsperioderna.

- Han är okej för tillfället men det är viktigt att vila. Vi kommer att planera den smart så att han inte missar så mycket av säsongen. Vi har haft en dialog med Spanien. Du måste ta hänsyn till spelarens välbefinnande.

En annan spanjor, Fernando Torres, ska ersätta Didier Drogba när ivorianen nu lämnat för spel i Kina. Enligt Di Matteo bär inte Torres målskyttsbördan ensam. Värvningarna Marko Marin, Eden Hazard och Oscar är tänkta att avlasta 500-miljonersmannen på det området.

- Vi har värvat några mycket bra spelare och jag är säker på att de kommer göra många mål. De har kommit till en stor klubb, förväntningarna är höga och pressen är stor på alla.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×