fernando torres - Reuters
 
Fotboll > Premier League

Chelsea fortsatt serieledare - vann London-derbyt

Chelsea fortsatt serieledare - vann London-derbyt

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/09/2012 kl 19:32
Serieledande Chelsea tog död på Arsenals förlustfria säsongsinledning då de vann London-derbyt med 2-1 på Emirates Stadium. Fernando Torres och Juan Mata gjorde målen för gästerna.
 

Överraskningen i Arsenals startelva var att Laurent Koscielny startade på mittbacken istället för Per Mertesacker. Ett beslut av Wenger som kommer att kritiseras för - Koscielny hade en jobbig match.

Helvetet började i den 20:e minuten för Koscielny. Arsenal tappade helt markeringen på en frispark och vid den bortre stolpen förlorade Koscielny sin duell mot Fernando Torres. Spanjoren fick fram foten i ett svårt läge och kunde stöta in 1-0 för Chelsea.

Arsenal såg ut att få nöja sig med att vinna bollinnehavet i den första halvleken men innan halvitd kom en kvittering genom Gervinho.

Den andra halvleken fortsatte på liknande sätt som den första - Arsenal fick umgås mest med bollen medan Chelsea kändes giftiga när de väl fick anfalla. Något som också upprepade sig var Koscielnys inblandning i ett Chelsea-mål.

KOSCIELNY STYRDE BOLLEN I EGET MÅL

Återigen gav Arsenals svaga försvarsspel bort ett mål till Chelsea. Juan Mata slog den inåtskruvade frisparken som letade sig in bakom en stillastående Mannone. Koscielny försökte stoppa bollen men istället för att slänga sig in med full fart så tvekade han - bollen snuddade mittbackens benskydd innan den gick in i mål.

De sista 35 minuterna av matchen var en kvitteringsjakt från Arsenal och de stoppades av både Petr Cech och stolpen innan Giroud fick den bästa chansen på tilläggstid.

Den inhoppande anfallaren kom loss i straffområdet och försökte sedan gå runt den utrusande Petr Cech. Han hamnade då lite ur vinkel och skottet hamnade i burgaveln. Fransmannen får fortsätta att vänta på sitt första Premier League-mål.

Tre poäng för Chelsea betyder att de behåller ledningen i Premier League efter en väldigt bra start på säsongen. För Arsenal var det här årets första ligaförlust.

Oskar Bernövall - eurosport.se

Kommentarsfunktionen inte tillgänglig här