Berbatov Ferguson - Scanpix
 
Fotboll > Premier League

Berbatov slår tillbaka: "Jag har tappat respekten för Ferguson"

Berbatov slår tillbaka: "Jag har tappat respekten för Ferguson"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/09/2012 kl 16:15
Dimitar Berbatov lämnade Manchester United för Fulham. Han tackade alla i United - utom Alex Ferguson. "Jag sa hej då till folk som förtjänade det. Jag kunde inte säga hej då till Ferguson", säger bulgaren.
 

Dimitar Berbatov slår tillbaka mot Alex Ferguson. Anfallaren fick knappt om speltid under förra säsongen och bulgaren tycker att han blev illa behandlad av skotten under sina sista månader i klubben.

- Jag tycker inte att jag förtjänade att bli behandlad på det sättet i United - att inte få spela regelbundet under det senaste året, säger han vid en presskonferens i Sofia som anordnats för att dementera comebackplaner i landslaget, enligt Reuters.

"JAG BORDE LÄMNAT TIDIGARE"

- Jag kanske borde ha lämnat när han petade mig från truppen till Champions League-finalen (2011). Jag vet att han är boss men jag har - i viss mån - förlorat respekten för honom på grund av hur han behandlade mig.

Berbatov värvades för rekordpengar (30,75 miljoner pund) från Tottenham för fyra år sedan. Han blev delad skytteligavinnare 2011.

- Jag hade svårt att acceptera att han inte ville spela mig. Och jag har min stolthet. Jag gör många mål, jag vann ligan två gånger, och var ligans bästa målskytt. Det är inte så dåligt. Jag sa hej då till folk som förtjänade det. Jag kunde inte säga hej då till Ferguson.

Förra säsongen spreds ett videoklipp på nätet där Ferguson skrattar åt en till synes dyster Berbatov under en match mot Marseille (se klippet här!)

FÖRKLARAR DRAMAT I TRANSFERFÖNSTRET

Transferfönstret stängdes i fredags och Berbatov hamnade i Fulham efter stor dramatik. Enligt rapporter var han på väg till Italien för att skriva på för Fiorentina när han blev kontaktat av agenten för vid en mellanlandning och återvände till England. Florens-klubben fördömde bulgarens beteende i ett pressmeddelande. Även Juventus rapporterades vara intresserat.

- Det var stressigt. En klubb ringde ena stunden, sedan en annan, sedan en tredje och sedan ännu en. Man blir galen till slut. Det är normalt att tveka, jag är bara mänsklig.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×