Gareth Bale - Reuters
 
Fotboll > Premier League

Gareth Bale riskerar avstängning

Gareth Bale riskerar avstängning

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 25/07/2012 kl 15:34
Gareth Bale tackade nej till OS på grund av skada men spelar nu träningsmatcher med Tottenham. Det kan leda till avstängning. "Han kan stängas av under hela OS", säger FIFA:s ordförande Sepp Blatter.
 

Tottenhamstjärnan Gareth Bale var uttagen till Storbritanniens OS-trupp och var dessutom en av omslagspojkarna på reklamaffischer inför mästerskapet, då hoppade Walesaren av på grund av skada.

Ett snabbt läkkött har dock gjort så att Bale varit med på Tottenhams läger i USA och även kunnat spela match. I träningsmatchen mot Los Angeles Galaxy gjorde yttern Spurs enda mål i den oavgjorda tillställningen.

Många i Storbritannien höjer nu på ögonbrynen och frågar sig hur skadad Gareth Bale egentligen var. FIFA:s ordförande Sepp Blatter säger att Bale kan bli avstängd under den perioden som OS pågår, men bara om FA lämnar in ett klagomål.

- Än så länge har ingen kommit till FIFA och klagat men om de gör det så kan vi stänga av honom, säger Blatter enligt Daily Mail.

- Reglerna säger att FIFA kan stänga av en spelare om klubben inte släpper iväg honom på landslagsuppdrag.

Bale var nöjd efter matchen mot LA Galaxy och säger att återhämtningen går snabbare än väntat.

- Det var en skön genomkörare som jag behövde. Min rehabträning har gått mycket bra hos klubben och vi ligger långt före schemat, säger han till Tottenhams egna TV-kanal.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×