FOOTBALL 2012 Arsenal - Podolski - DPPI
 
Fotboll > Premier League

Arsenal bröt måltorkan - tryckte till Liverpool

Arsenal bröt måltorkan - tryckte till Liverpool

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/09/2012 kl 16:44
Efter en mållös start på säsongen låg två nyförvärv bakom Arsenals första seger för säsongen. Lukas Podolski och Santi Cazorla gjorde varsitt mål när Liverpool besegrades med 2-0 på Anfield.
 

Efter två raka 0-0-matcher dröjde det drygt 30 minuter på Anfield innan Arsenals gjorde sitt första mål säsongen 2012/13. Lukas Podolski satte igång en blixtrande kontring och avslutade den själv när han förvaltade Santi Cazorlas framspelning på allra bästa sätt till 1-0.

Tysken skulle dock få möjlighet att bjuda tillbaka i den andra halvleken, när han serverade Cazorla som dundrade in 2-0 efter en målvaktstavla av Pepe Reina. Liverpool lyckades, trots spelövertag under större delen av matchen, aldrig komma riktigt nära en kvittering.

Den bästa chansen fick inbytte Jonjo Shelvey på tilläggstid, men vikarierande Arsenal-målvakten Vito Mannone räddade Shelveys mäktiga långskott.

”VI KOMMER ATT VINNA MÅNGA MATCHER"

Segern innebar också att Arsenal återigen höll nollan och Gunners har fortfarande inte släppt in mål i årets säsong. 1-0-målskytten Lukas Podolski är övertygad om att det här var den första av många trepoängare.

- Vi har bara spelat tre matcher och nu har vi fem poäng. Om vi spelar som vi gör idag kommer vi vinna många matcher, säger han till Viasat.

Värre är det för Liverpool och nye managern Brendan Rodgers, som efter tre omgångar endast spelat in en poäng.

Jimmy Ewertsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×