Brendan Rodgers - PA Photos
 
Fotboll > Premier League

Rodgers tar över Liverpool: "Ett otroligt projekt"

Rodgers tar över Liverpool: "Ett otroligt projekt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/06/2012 kl 11:31
Han har gjort stor succé i Swansea - nu tar Brendan Rodgers över storklubben Liverpool. "En av de främsta", skriver klubben i ett uttalande.
 

Efter flera veckors sökande är det klart att 39-årige Brendan Rodgers tar över Liverpool.

"Rodgers är en av de främsta av en ny generation manager, en utmärkt taktiker och en engagerande tränare med framåtsträvande filosofi", skriver klubben på sin hemsida.

Rodgers gjorde stor succé i Swansea. Han förde klubben till Premier League under sin första säsong och mot alla odds hamnade laget i mitten av tabellen under debutsäsongen i högsta serien.

- Jag är lyckligt lottad att få den här möjligheten, att få tränare en så stor klubb. Jag är exalterad och kan inte bärga mig starta med det här otroliga projektet.

Rodgers efterträder sparkade Kenny Dalglish efter en tung säsong för Liverpool. Visserligen vann laget ligacupen, men åttondeplatsen i Premier League var en missräkning efter värvningarna av Jordan Henderson, Stuart Downing, Charlie Adam och José Enrique förra sommaren. Lägg därtill köpen av Andy Carroll och Luis Suarez i januari förre året.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×