Hulk - Eurosport
 
Fotboll > Premier League

Chelsea spänner musklerna: "Hulk klar för 425 miljoner"

Chelsea spänner musklerna: "Hulk klar för 425 miljoner"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/06/2012 kl 07:35
Chelseas jättesatsning fortsätter. The Guardian skriver att Porto accepterat London-klubbens bud - och Lilles Eden Hazard är på igång.
 

Roman Abramovitj rustar efter Champions League-succén. Chelsea kom bara sexa i ligan och för att undvika att hamna 25 poäng bakom Manchester City nästa säsong ska ryssen lägga vantarna på Portos Hulk och Lilles Eden Hazard.

The Guardian rapporterar att Porto accepterat Chelseas bud på 425 miljoner kr, trots att brasilianarens utköpningsklausul ligger på nästan 900 miljoner kronor. Nu saknas endast en överenskommelse om det personliga kontraktet vilket enligt tidningen inte kommer att vara ett hinder. Parterna har förhandlat under en längre tid och båda sidor är angelägna om att få affären klar.

Hulk är inte ensam i klubbens supersatning. Abramovitj har lagt 360 miljoner kr på Silly Seasons mest omryktade spelare, Lilles Eden Hazard. Belgaren twittrade tidigare i veckan att han "ansluter till Champions League-vinnarna". En mer lågprofilerad värvning gjordes innan säsongens slut, köpet av Marko Marin från Werder Bremen.

Fernando Torres har blivit lovad nummer 9-rollen och ser alltså ut att få sällskap i offensiven av Hulk, Hazard och Juan Mata.

En tränare saknas dock i London-klubben. Succémanagern Roberto Di Matteos kontrakt går ut i slutet av juni och italienaren och Abramovitj uppges ha ett frostigt förhållande. Högst upp på önskelistan står Pep Guardiola. Barcelona-tränaren har dock sagt att han ska ta ett sabbatsår.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×