Andre Villas-Boas (PA Photos) - PA Photos
 
Fotboll > Premier League

Villas-Boas bitter: Abramovitj svek mig

Villas-Boas bitter: Abramovitj svek mig

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/07/2012 kl 09:53
André Villa-Boas tar bladet från munnen. Nye Tottenham-tränaren anklagar Chelsea-ägaren Roman Abramovitj för brutna löften.
 

I mars fick André Villas-Boas bära hundhuvudet för Chelseas misslyckade säsong. Roberto Di Matteo tog över och resten är historia. Italienaren förde klubben till sin första Champions League-seger och även till FA-cuptiteln.

Ett par månader senare är Villas-Boas tillbaka i London som Tottenhams nye tränare. Men han är fortfarande starkt förknippad med sin tid i Chelsea. Nu pratar han ut om tiden i klubben.

"KOMMER ALDRIG ACCEPTERA DET"

- Jag respekterar beslutet Chelseas ägare tog men jag kommer aldrig acceptera det. Jag sa till honom att han svek mig för han var så involverad i att få hit mig (från Porto). Vilka skäl han gav mig? Jag vet inte om jag kan säga det men skälen håller inte för att sparka mig, säger han enligt The Guardian.

Villas-Boas menar att han lade grunden för Chelseas framgångar förra säsongen men att han aldrig fick chansen att fullfölja sitt projekt.

- Beslutet att bryta (kontraktet) var inte mitt, det var ägarens. Det är lätt att säga att truppen var fantastisk när du bryter projektet och Chelsea går och vinner två titlar. Men det var ingen som trodde på truppen när vi satte ihop den.

Villas-Boas har tagit lärdom av den åtta månader korta tiden i Chelsea.

"HAR LÄRT MIG OERHÖRT MYCKET"

- Jag har lärt mig oerhört mycket. På ett sätt är jag tacksam för vad jag har fått gå igenom för det har gjort mig till en bättre tränare och bättre person.

Portugisen medger att beslutet att sparka honom gav truppen energin att vinna CL och FA-cupen.

- Dagen jag sparkades sa jag till Roman att de kan vinna titlarna för den känslomässiga påverkan som skapas blir extremt stark. Jag upplevde samma sak när jag tog över Academica (i Portugal) när de var i botten. Spelarna kändes fria, pressen hade lyfts från deras axlar. Det var exakt vad som hände i Chelsea.

Nu fortsätter tränarkarriären i samma stad, i Tottenham.

- Efter Chelsea var det viktigt att hitta en plats där jag är omringad av rätt människor. Det här är inte ett uppdrag för att återställa mitt rykte, det handlar om att vinna titlar med Tottenham.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×