2009-10 Premier League Wigan manager Roberto Martinez - PA Photos
 
Fotboll > Premier League

THE SACK: Martinéz har överskattat sig själv

THE SACK: Martinéz har överskattat sig själv

Av Eurosport
Av Eurosport - Den 27/11/2009 kl 20:24
Att förlora är en sak. Att bli förnedrade och utskrattade en helt annan. Efter rekordförlusten (1-9) mot Tottenham är det ingen tvekan om att Wiganmanagern Roberto Martinéz ska toppa veckans lista.
 

1. (-) Roberto Martinéz, Wigan

Wigan såg ut som ett gäng pojkspelare i rekordförlusten mot Tottenham (1-9). Den 36-årige Martinéz vill helst av allt att Wigan ska spela som idolen ”Pep” Guardiolas Barcelona, men det är en ren och skär utopi.

Det står nu klart att den före detta Swanseamanagern, som gör sin första säsong som tränare i Premier League, har överskattat både sig själv och sitt lag.

2. (-) David Moyes, Everton

Mardrömmen fortsätter för den skotske managern David Moyes. Everton, som bara vunnit en av de sex senaste matcherna i ligan, ligger nu bara fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket efter förlusten mot Hull (2-3). Dessutom dras laget med skador på ett flertal nyckelspelare.

- Skadorna spela självklart en roll, men vi måste prestera bättre individuellt, konstaterar Moyes.

3. (1) Mick McCarthy, Wolverhampton

Stackars Wolverhampton är utslaget och knockat efter 1-4 mot Arsenal och nu senast 0-4 mot Chelsea.

Att förlora mot två av titelutmanarna är ingen skam, men ett lag kommer bara så långt på inställning. Verkligheten har kommit i fatt nästjumbon ”Wolves” och en uppryckning är ett måste!

4. (2) Rafael Benitéz, Liverpool

Sjuan Liverpool är utslaget ur Champions League, möjligheterna till ligaseger är i princip bortspelade och ett reservbetonat Arsenal segrade i Ligacupen.

Benitéz, som jagar förstärkningar med ljus och lykta, får nu sikta på att nå en fjärdeplats i ligan och att gå långt i den något devalverade FA-cupen. Om inte spanjoren vänder på skutan så är detta hans sista säsong i klubben, trots att anfallaren Fernando Torres bestämt hävdar motsatsen.

5. (5) Mark Hughes, Manchester City

I mötet med Liverpool kom Manchester Citys sjätte (!) raka kryss och frågan är om Premier League rikaste klubb kan vinna överhuvudtaget.

Nu är visserligen Robinho tillbaka i spel men managern Mark Hughes behöver lagspelare för att lyckas, inte pengakåta divor.

Safeboxen:

Phil Brown, Hull
Vad har hänt? Hull är obesegrade i tre raka matcher och tvålade till Everton (3-2) hemma i den senaste omgången efter ett drömmål av Andy Dawson. Managern Phil Brown reste sig på nio och sitter kassaskåpssäkert.

In: Roberto Martinéz (Wigan), David Moyes (Everton)
Ut: Gary Megson (Bolton), Gianfranco Zola (West Ham), Roy Hodgson (Fulham)

Patrik Backström – eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×