Sverige firar mål mot Kanada OS 2012 damfotboll - Scanpix
 
Fotboll > Olympiska Spelen

Sverige kryssade mot Kanada - möter Frankrike i kvartsfinal

Sverige kryssade mot Kanada - möter Frankrike i kvartsfinal

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/07/2012 kl 17:34
Sverige tappade en tvåmålsledning mot Kanada, men 2-2-resultatet räckte för gruppseger. En gruppseger som ger svårt kvartsfinalmotstånd.
 

Sverige tappade en tvåmålsledning mot Kanada. Ett resultat som hade lett till andraplats i gruppen - om bara världsmästarna Japan hade mäktat med ett mål mot gruppens slagpåse Sydafrika.

Nu vann Sverige istället gruppen.

Vi tar det från början.

Sverige, Japan och Kanada var redan innan den tredje och avslutande gruppomgången kvalificerade för kvartsfinal. Men önskeresultatet var inte gruppseger - då väntar troligen Frankrike i kvartsfinal. En andraplats gav enklare motstånd i Storbritannien, medan en tredjeplats var mardrömmen - då hade USA eller Brasilien väntat i kvarten.

Sverige fick en kanonstart i matchen mot Kanada. Med två mål på två minuter grundlade blågult det som såg ut att bli en komfortabel seger. Nyinsatte Kosovare Asllani slevade ett utmärkt inlägg som Marie Hammarström stötte in till 1-0 efter en kvarts spel. Strax därefter kom tvåan. Asllani iscensatte en snabb kontring, spelade ut till Hammarström på vänsterkanten och på inlägget som följde kunde Sofia Jakobsson ta tillvara på taffligt kanadensiskt målvaktsspel och trycka dit tvåan.

I slutet av den första halvleken reducerade Melissa Tancredi - och fem minuter från slutsignal gjorde samma Tancredi slutresultatet 2-2.

Sverige får möta tvåan i grupp G i kvartsfinal. Mest troligt alltså Frankrike, som spelar mot gruppjumbon Colombia i kväll, samtidigt som ettan USA möter trean Nordkorea.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×