spain juan mata - Reuters
 
Fotboll > Olympiska Spelen

Spaniens fiasko fullbordat - Honduras spelade ut favoriten

Spaniens fiasko fullbordat - Honduras spelade ut favoriten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/07/2012 kl 23:12
Jerry Bengtson sköt Spanien ur OS. Honduranen gjorde matchens enda mål när det spanska favoritfallet fullbordades på den sena söndagskvällen
 

0-1 mot Japan i OS-premiären var en skräll. 0-1 mot Honduras i den andra matchen var en dunderskräll. Spanien är knockat och utslaget ur OS efter bara två matcher. Det stjärnfyllda spanska U23-laget har noll poäng inför den avslutande gruppomgången och har ingen chans att nå upp till Japan och Honduras, som ståtar med sex, respektive fyra pinnar.

Honduras matchhjälte heter Jerry Bengtson, en kraftfull striker som för ett par år sedan provspelade med både AIK och Örebro utan att få kontrakt.

I dag sköt 25-årige Bengtson Spanien ur OS efter sin fullträff redan i sjunde minuten.

Spanien låg på för en kvittering och hade tre ramträffar - men Bengtsons mål stod sig som bataljens enda. Slutskedet på matchen blev kaosartat. Rodrigo fälldes i straffområdet och spanjorerna omringade rättskiparen som nekade dem en straffspark.

För en annan av förhandsfavoriterna gick det bättre. Storbritannien lyckades med två snabba mål i den andra halvleken utmanövrera Förenade arabemiraten. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter att Ryan Giggs, Scott Sinclair och Daniel Sturridge nätat för hemmanationen.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×