Jonas Olsson Neymar - Scanpix
 
Fotboll

Olsson och Granqvist: "Möter inte brassarna varje match..."

Olsson och Granqvist: "Möter inte brassarna varje match..."

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/08/2012 kl 07:47
Sista matchen på Råsunda var första matchen Sveriges nya mittbackspar. Trots 0-3 var såväl Andreas Granqvist som Jonas Olsson rätt nöjda efter matchen. "Jag tycker personligen att det fungerar ganska så bra", säger Olsson till eurosport.se.
 

De klassiska mittlåsen är många. Nu ska Jonas Olsson och Andreas Granqvist försöka ta plats i den svenska landslagshistorien. Om de kommer att lyckas med det återstår att se, men de är för alltid inskrivna i den svenska landslagshistorien som mittbacksparet som spelade ihop i den sista landskampen på Råsunda. Historiens slut blev inte så snyggt. Brasilien vann med 3-0.

- Det är klart. De är skickliga. Det är inget snack om saken. Vi har sett dem i OS. De kommer i full form de flesta så att det var en tuff match. Tycker ändå att vi håller 0-1 till sista tio minuterna. De har några chanser, men överlag så känns det väldigt bra och sedan har vi väl Mackan i första och Ola i andra när det står 0-1. Så det är lite synd att det blir 0-3. Hade det blivit 0-1 så hade det känts mycket bättre, säger Granqvist.

- Ja, det var bra motstånd. Det var tufft. De hade bollen. Ganska väntad matchbild. De gör 1-0. Jag tycker ändå att vi håller ihop det okej. De skapar inte jättemånga chanser. Sedan rinner det tyvärr iväg lite där på slutet, säger Olsson.

Brasilien var det bättre laget matchen igenom och det svenska försvaret sattes under stort tryck matchen igenom. Det första målet dömdes felaktigt bort för offside, men snart kom ändå 0-1, ett mål som Olsson inte var särskilt nöjd med när Leandro Damiao fick nicka in bollen bakom en chanslös Andreas Isaksson.

- Nej, jag tycket väl att vi står lite högt. Vi kanske ska droppa av lite när inlägget kommer. Han smyger in mellan mig och "Berra" (Behrang Safari) och det är inte tillräckligt bra försvarsspel. Den självkritiken tar vi med oss därifrån. Sedan tycker jag inte att man ska överanalysera andra och tredje målet. Men det första får vi göra bättre. Det får vi gnugga på.

Hur tycker du samarbetet fungerade mellan er?
- Tycker det kändes ganska bra. Vi har inte spelat ihop på ett långt tag och vi har mycket skador inom laget och mycket återbud så jag menar den här matchen var inte den viktigaste. Det är många av oss som inte ens har kommit igång med ligaspel och så. Det var en bra värdemätare inför säsongen, säger Granqvist.

Olsson håller med.

- Vi känner varandra ganska bra sedan innan. Jag tycker personligen att det fungerar ganska så bra. Vi ställs inför många beslut och försvarssituationer eftersom de har så mycket boll, men jag tycker att vi reder ut de flesta fram till slutet där. Sedan är det inte bara i backlinjen det är nytt folk. Det är ganska mycket nytt folk över hela planen.

Nu är det en träningslandskamp kvar - mot Kina - innan VM-kvalet inleds mot Azerbajdzjan i Malmö den 11 september. Tiden är kort att få allting att sitta, men Granqvist är inte särskilt orolig.

- Nej, men jag menar, vi kommer inte att möta Brasilien i första matchen i VM-kvalet. Så det är svårt att komma upp i de här motstånden. I gruppen så är det väl kanske Tyskland som kan mäta sig med Brasilien och inte fler. Vi kommer inte möta så här pass bra lag förutom Tyskland.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×