domagoj vida - Imago
 
Fotboll

Öppnade öl på spelbussen - får böta 850 000 kronor

Öppnade öl på spelbussen - får böta 850 000 kronor

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 26/09/2012 kl 12:50
På väg till en inhemsk cup-match beslutade sig Dinamo Zagreb-backen Domagoj Vida för att ta en öl på bussen. Förhoppningsvis var den riktigt god. Den kroatiska mästarklubben kräver nu sin spelare på ett bötesbelopp motsvarande 850 000 kronor.
 

"Domagoj Vida straffas för ett beteende som inte hör hemma inom sportvärlden", skriver klubben på sin officiella hemsida.

Summan, 100 000 euro, motsvarar en fjärdedel av den landslagsmeriterade 23-åringens årslön och enligt lokal media hade han för samma belopp kunnat köpa cirka 50 000 öl i en normal bar i Zagreb.

Dinamo presenterar inga detaljer kring händelsen, men enligt lokal media kunde inte försvararen motstå frestelsen att öppna en ölburk när spelarbussen var på väg mot Vrsar, en stad i västra Kroatien där laget skulle spela en cup-match.

Enligt tidningen Vecernji List slängde tränaren Ante Cacic ut spelaren från bussen så fort burken hade öppnats.

Dinamo Zagreb har bestämt sig för att inte tolerera några utsvävningar överhuvudtaget från spelarnas sida. I augusti bötfälldes August Jorge Campos två gånger om på totalsumman 270 000 euro och Nikola Pokrivac fick betala 20 000 euro sedan han hade festat ett par dagar före en viktig match.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×