Mexico's Javier Aquino (R) challenges Brazil's Rafael during their men's football gold medal match - Reuters
 
Fotboll

Motståndet motiverar Sverige

Motståndet motiverar Sverige

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/08/2012 kl 17:22
Att det är just brasilien som står för motståndet i morgondagens landskamp motiverar de svenska spelarna. Historiken är dockl mest en parentes. "Det är ett lag man har sett upp till sedan man var liten", säger Pontus Wernbloom.
 

Onsdagens landskamp mellan Sverige och Brasilien blir ett storslaget avsked till Råsunda fotbollstadion, arenan där de båda lagen spelade VM-final 1958.

Historiken är dock inte det centrala för de svenska spelarna som i första hand gläds åt möjligheten att få möta det brasilianska landslaget.

- Det är laget i sig, Brasilien som klingar lite extra.

- Jag är inte så bra på sådant där. Jag är inte så medveten om det. Historiken tänker man inte så mycket på. Framförallt inte när man är 86:a, säger Pontus Wernbloom och får medhåll av Christian "Chippen" Wilhelmsson.

- Det är mer när det pratas om det och just innan matchen kanske det blir lite sådär, om hur det var då och vilka som spelade där.

- Det är en av de största nationerna. Att få chansen att spela mot dem är oerhört motiverande.

De brasilianska spelare som talade med den svenska pressen på måndagen talade mer om Zlatan Ibrahimovic än om historiken men Chelsea-mittfältaren Ramires ser mycket fram emot att få spela på samma arena där Pelé en gång vann landets första VM-guld.

- För oss som är kommer det att vara en anledning att minnas de här stora spelarna och första gången man vann VM. Det kommer att vara speciellt att spela på samma stadion där Brasilien och Pelé vann för första gången.

Henric Larsson/Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×