Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll

Misstänkt spelskandal i Norge: "Det är chockerande"

En misstänkt spelskandal skakar den norska fotbollen. En division ett-match ställdes in då det satsats onormalt höga summor på mötet. "Det är chockerande. Det har aldrig skett i Norge förut. Vi bor ju inte i Italien".

 
Misstänkt spelskandal - FotbollScanpix
 

Det norska fotbollsförbundet ställde in söndagens division ett-match mellan Ull/Kisa och HamKam. Anledningen är att det fanns misstankar inför matchen om att den skulle vara uppgjord, då det det satsats stora pengar på mötet, det bekräftar förbundet i ett pressmeddelande.

Spelarna fick beskedet på söndagen och HamKam var på väg till matchen när de fick beskedet.

– Det är chockerande. Det har aldrig skett i Norge förut. Vi bor ju inte i Italien, säger HamKams tränare Vegard Skogheim till tidningen Dagbladet.

Inte heller motståndarnas ledare verkar förstå vad det handlar om.

– Jag är lika chockad som alla andra. Jag vet inte vad man ska säga, det kom som en blixt från klar himmel, säger Cato Strömberg från Ull/Kisa.

"FÖRSÖK TILL RESULTATMANIPULERING"

Norska Fotbollsförbundet ska nu undersöka misstankarna om resultatmanipulering i samband med matchen.

”NFF har fått information som ger grund för att undersöka om det kan vara ett försök till resultatmanipulering i samband med den här matchen. Då NFF inte kan fastslå om det rör sig om resultatmanipulering gör uppgifterna det nödvändigt att undersöka det närmare”.

Även en match i andradivisionen misstänks ha varit uppgjord på förhand.

eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil