Zlatan Ibrahimovic - DPPI
 
Artikel
kommentarer
Fotboll

Malmö vill få till ny Zlatanmatch - planerar möte med PSG

Malmö vill få till ny Zlatanmatch - planerar möte med PSG

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/12/2012 kl 18:55
Malmö FF vill upprepa sommarens succé, när Milan med Zlatan Ibrahimovic i spetsen besökte Swedbank Stadion. Nu jobbar klubben på att ordna en match mot Zlatans nya klubb, Paris Saint-Germain. "Hade varit kul att komma med PSG också", säger Zlatan.
 

Förra sommarens träningsmatch mot AC Milan på Swedbank Stadion i Malmö FF var en stor succé och hela 23 180 åskådare var på plats och såg när den italienska storklubben till slut besegrade MFF efter straffar. Nu vill Malmö upprepa succén - mot Zlatans nya klubb.

- Självklart undersöker vi om det är möjligt. Det handlar dock om en förhandling där vi måste väga kostnader och intäktsmöjligheter. Men vi hade varit dumma om vi inte försökt, säger Malmös sportche Per Ågren till skånskan.se.

Matchen är tänkt att spelas i mitten av sommaren. Den 29 eller 30 juni vore idealiskt för MFF.

- I månadsskiftet juni-juli finns det en bra lucka i det annars väldigt tighta spelschemat. Men det finns mycket att ta hänsyn till och vi vill inte flytta matcher i det allsvenska programmet. I sommar har vi dessutom Europaspel att ta hänsyn till.

Även Zlatan Ibrahimovic är positiv till en ny träningsmatch mot sin gamla klubb.

- Det blev väldigt bra med Milan. En fantastisk dag. Det hade varit kul att komma med PSG också. Det var en upplevelse senast, säger Ibrahimovic till Sportexpressen.

Om mötet med PSG inte går att lösa kan det ändå bli en vänskapsmatch mot internationellt motstånd, påstår Ågren.

- Det finns andra intressanta lag, inte minst engelska som gärna spelar matcher. Dock till en ganska dyr peng. Vi får se. I vårt upplägg ingår ju att det är bra och nyttigt med internationella matcher.

Jimmy Ewertsson - eurosport.se

 

kommentarer