fischer benfica lissabon fortuna düsseldorf referee luisao - Eurosport
 
Fotboll

Straffet: Stängs av två månader - efter domarattacken

Straffet: Stängs av två månader - efter domarattacken

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/09/2012 kl 18:15
Landslagsmeriterade brassebacken Luisao stängs av i två månader efter attacken mot domaren Christian Fischer i en träningsmatch.
 

Det var under en försäsonsmatch i augusti som Benficas lagkapten Luisao rusade fram till domaren Christian Fischer för att protestera mot beslutet att ge lagkamraten Javi Garcia rött kort. Luisao knuffar på något vis till rättskiparen - som faller som en fura och blir liggande i gräset.

Efter några minuter lyckas han resa på sig och avbryter omedelbart matchen. Luisao var efter incidenten förvånad och anklagade domaren för att ha filmat.

- Jag är förvånad, jag gjorde ingen aggressiv rörelse överhuvudtaget, jag bara såg domaren trilla ihop, sa den brasilianske försvararen.

Domaren Fischer var av en helt annan åsikt.

- Jag såg inte spelaren komma, jag var på väg att ge en annan spelare sin andra varning när två Benfica-spelare kom emot mig. Det var som att rusa in i en tegelvägg i full fart, sa Fischer till Sport1.

I dag fick Luisao sitt straff, 31-åringen stängs av i två månader och får böta motsvarande 25 000 kronor. Det portugisiska fotbollsförbundet kommer dessutom att informera Fifa om avstängningen, vilket gör det troligt att Luisao även kommer stängas av från spel i Champions League.

TV: Se incidenten här (extern länk)

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×