Håkan Ericson - Scanpix
 
FotbollLuften rensad i U21-landslaget

Luften rensad i U21-landslaget: "En ickefråga nu"

Luften rensad i U21-landslaget: "En ickefråga nu"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/10/2012 kl 19:29
KALMAR. U21-landslaget har rensat luften. Efter enkäten och kritiken mot förbundskapten Håkan Ericson menar man nu att allt är uppklarat. "För mig är det där en ickefråga nu", säger Ericson.
 

Samtidigt som det svenska herrlandslaget har rest till Tyskland för den svåra matchen mot hemmanationen och gruppfavoriten står det svenska U21-landslaget inför en nästan lika tuff uppgift. Femfaldiga U21-mästarna Italien väntar på torsdagen i det avgörande play off-mötet lagen emellan. Men allt har inte handlat om fotboll. Nyligen presenterade Fotbollskanalen.se en enkät där hård kritik mot

förbundskaptenen Håkan Ericson framfördes. Det ledde i sin tur till ett möte i Italien inför den första matchen.
- Jag tycker att det var väldigt bra. Vi gjorde inga konstigheter av det. Vi tog upp det precis som det var. Jag berättade hur jag hade upplevt det. Som jag sa på presskonferensen, jag kände inte igen mig, men givetvis måste vi ta upp det. Jonas (Nystedt, informationschef på Svenska Fotbollförbundet) hade en fantastisk dragning om hur media kan fungera och sedan var det fritt fram att komma med synpunkter. Jag har inte hört en kommentar efter den tiden vi la på det utan det var precis samma känsla som tidigare. För mig är det en ickefråga nu och jag tror spelarna känner samma sak, säger Håkan Ericson.

Han får medhåll av såväl Astrit Ajdarevic som Mervan Celik.

- Det har varit lite småsnack hit och dit. Vi ska bara spela fotboll. Vi ska inte håll apå med snack och trams. Det var ett bra möte. Alla vet sina roller nu och ledarstaben vet sina roller, säger Ajdarevic.

Ni har rensat luften?
- Rensa och rensa. Vi är professionella fotbollsspelare allihopa och vi vet vad vi ska göra. Såklart, alla fick säga sitt och Håkan fick säga sitt och det var inget mer med det. Jag tror att alla här trivs med den här gruppen och vi trivs med varandra. Det var mer att pigga upp varandra lite grann.

Mervan Celik menar att snacket behövdes.

- Ja, det var bra. Det var bra att vi rensa allting och nu är det inget mer med det. Nu är det fokus på Italien, säger han.

Och mot Italien måste Sverige vända ett underläge. Det blev som bekant förlust med 1-0 i första mötet. Nu ska Sverige därför försöka hitta en balans mellan offensiven och defensiven mot en meriterad motståndare.

- Man kan lätt bli bländad av deras klubbtillhörighet, många spelar i Serie A. Och visst är de bra. Och visst var de bra, men vi kände också att det fanns perioder i matchen där vi kunde matcha dem. Både vad gäller teknik, snabbhet och fysik. Det fanns också en del ytor som går att komma åt. Det tror jag har stärkt gruppen och det har krupit in en högre nivå av självförtroende. Dessutom så är det Kalmar och Guldfågeln Arena och det har blivit lite av vår borg, vi har tre raka segrar här och har spelat bra fotboll. Det är ett gäng med viss respekt, men med gott självförtroende som ska kliva ut imorgon, säger Ericson.

Har du laget klart för dig?
- Inte riktigt. Det brukar bli en sömnlös natt, men till nio, eller tio delar är det klart.

Vad har du för känsla gällande Italien? Hur kände de inför resultatet i första matchen?
- Jag tror att de var lite störda trots allt. De trodde nog att det här skulle vara en liten munsbit någonstans. Det är klart att de hade respekt, de är professionella, men de trodde nog att de skulle kunna få ett större försprång till den här matchen. Framförallt när de får ett relativt tidigt mål. Vår upplevelse är att vi växer i matchen, att vi har kanske den bästa orken i andra halvleken och det tror jag nog de var lite störda av. Sedan har de lite negativt bagage. De missade mot Vitryssland förra play off. Vi har sagt att båda lagen har något att förlora. Men om man ska se krasst på det så har vi en plats att vinna i EM och en plats att förlora. Jag tror att det är den mentala inställningen de har till matchen.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×