MALMÖ 2012-09-10 Fotbollslandslagets Zlatan Ibrahimovic under måndagens träning på Swedbank Stadion i Malmö. I morgon spelar de svenska fotbollsherrarna VM-kvalmatch mot Kazakstan. - Scanpix
 
Fotboll > Ligue 1

Galliani bröt löftet till Zlatan: "Han pratar inte med mig längre"

Galliani bröt löftet till Zlatan: "Han pratar inte med mig längre"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 17/09/2012 kl 18:24
Zlatan blev lovad att få stanna i Milan, men Adriano Galliani höll inte sitt ord, berättar nu klubbdirektören själv. "Dagen efter att han lämnade för PSG slutade Ibrahimovic prata med mig", säger Galliani till France Football.
 

Zlatan Ibrahimovic blev lovad att få stanna i Milan så sent som efter den sista matchen på säsongen, men klubben ändrade sig. Svensken blev så besviken att han inte svarar Adriano Galliani i telefon längre, säger Milanbossen i en intervju i France Football.

- Jag är inte arg på honom för han har helt rätt. Han ville inte lämna Milan. Jag ska berätta en sak: dagen efter att han lämnade för PSG slutade Ibrahimovic prata med mig. Jag lovade honom att han skulle stanna i Milan, säger Galliani i tidningen som kommer ut imorgon men som eurosport.se:s franska systerredaktion redan har fått ett exemplar av.

Mot slutet av säsongen efterlyste Zlatan i ett par intervjuer svar från Milans ledning om klubben ville fortsätta satsa. Och han fick besked, säger Galliani. Men sedan ändrades planerna.

- På söndagen när vi hade spelat vår sista ligamatch kom han hem till mig på kvällen med Mino Raiola. Jag försäkrade honom att han skulle stanna i Milan. Men det fanns olika omständigheter och en reflektion i klubben. Det ändrade många saker. Jag bröt mitt löfte, säger han.

- Jag ringde till honom några gånger efter att han hade skrivit på. Han svarade inte.

Anledningen till att Zlatan och Thiago Silva såldes var ekonomisk, säger Galliani.

- Milan bestämde, tillsammans med ägaren och klubbeldningen, att ha en balanserad budget. För att uppnå ett nollresultat var vi tvungna att göra oss av med en del löner. Det skulle vara omöjligt att ha en budget i balans utan att göra sig av med de högsta lönerna. Så vi tog beslutet, smärtsamt men nödvändigt, att sälja de två stora spelarna. Det var ett affärsmässigt beslut.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×