FOOTBALL PSG Lucas Moura Zlatan Ibrahimovic - DPPI
 
Fotboll > Ligue 1

Sportchefen: "Det finns inga särskilda förmåner för Zlatan"

Sportchefen: "Det finns inga särskilda förmåner för Zlatan"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/01/2013 kl 12:58
Zlatan har haft en stormig första tid i PSG, och det har bland annat talats om att det är han som tar ut laget. Nu kommenterar sportchefen Leonardo turbulensen. "Det finns inga särskilda förmåner för Ibra", säger han.
 

Zlatan har ofta burit PSG på sina axlar under första delen av säsongen, men det har också varit mycket turbulens kring honom. Parkeringsproblem, missnöjda lagkamrater och Zlatanfeber i Frankrike. Svensken sa nyligen att han hade åldrats tio år på bara ett halvår i Paris. I en lång intervju med L'Équipe kommenterar PSG:s sportchef Leonardo bland annat Zlatans slitenhet.

- Jag har aldrig talat om det med honom. Jag har inte förstått det riktigt. Men om han är trött så får han ta vitaminer, för det finns fortfarande mycket jobb att göra. Men Ibra är en arbetare. Han har inga problem med det, säger Leonardo.

Det har också sagts, bland annat av lagkamrater som har talat anonymt med fransk press, att Zlatan har för stort inflytande på tränaren, och är med och tar ut laget.

- Det är en myt. Det finns bara en chef här, och det är Nasser (Al-Khelaïfi, klubbpresidenten). Ibra har mycket respekt för institutionen PSG, säger en skrattande Leonardo.

”ÄR INTE IBRAS PROBLEM”

Zlatan har också haft problem med PSG:s parkering. Fransk press har rapporterat om att han inte accepterar att ställa sin bil på spelarnas parkering på träningsanläggningen Camp des Loges utan har ställt den på andretränaren Claude Makeleles plats.

- Men det är inte Ibras problem, det är klubbens problem, säger Leonardo, och talar om hur klubben har växt snabbt.

- Man kan säga att spelarna är ouppfostrade, men på Camp des Loges idag finns det ett lag med 29 spelare, en personalstyrka på 30 personer, den var tre gånger mindre förut, vi har PSG TV, konsluter som kommer in hela tiden, en restaurang som inte fanns föruit där tio personer till arbetar. Det går inte, säger Leonardo.

Sportchefen avfärdar också idén om att det är för att Zlatan inte gilar att spela med honom som brasilianaren Nenê är på väg att lämna klubben.

- Det fungerar inte så. Ibra får betalt för att vara Ibra och han gör det genom att skjuta 18 mål. Det finns inga särskilda förmåner för Ibra, någon annan, eller mig. Det är ett företag, med en ägare som betalar oss. Klubben betalar och vi jobbar, det är allt. Om en spelare börjar lägga sig i, då är det kört, då är han död, han förlorar respekt och Ibra bryr sig för mycket om respekt. Han är för intelligent för att lägga sig i.

”DET KOMMER ANDRA”

Ett annat problem som det har talats om är att de utländska spelarna, som Zlatan, Thiago Silva och Javier Pastore, inte verkar trivas. Zlatan har sagt att han kan tänka sig att återvända till Milan i framtiden.

- Om Ibra och Thiago Silva inte mådde bra här, skulle de inte spela som de gör. Efteråt kan spelare återvända till var de kommer ifrån. Och? Det är inte världens undergång. Det kommer andra, säger Leonardo.

Brasilianaren medger att franska ligan är tuff fysiskt.

- Det är svårt. Försvararna man-markerar mer än spelar zonförsvar som i andra ligor, säger han.

- Det är därför som han rör sig lite mer. Han hittar alltid sitt sätt. Ibra är inte bara en stor biff. Han har allt.

Leonardo kommenterar också ryktena om att Cristiano Ronaldo skulle komma till klubben.

- PSG har blivit en klubb där allt är möjligt. Men han har fortfarande ett långt kontrakt med Real Madrid och man lämnar inte en klubb som Real bara sådär. Det finns absolut ingenting konkret. Det finns noll kontakt, säger han.

På frågan om det är möjligt att få spelare som Neymar eller Cristiano Ronaldo att spela bredvid Zlatan, ger Leonardo det klassiska svaret:

- Alla stora spelare kan spela tillsammans.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×