FOOTBALL 2012 PSG - Ibrahimovic - AFP
 
Fotboll > Ligue 1

PSG ingår i Financial Fair Play-projekt - men har inte redovisat några siffror

PSG ingår i Financial Fair Play-projekt - men har inte redovisat några siffror

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 11/09/2012 kl 11:06
Storspenderande Paris Saint-Germain är med i ett pilotprojekt om Financial Fair Play. Men har inte tillhandahållit någon information. "Vi behöver inte ett test för att veta vad vi behöver göra", säger klubbens vd Jean-Claude Blanc.
 

Enligt France Football spenderade PSG förra sommaren totalt 86,2 miljoner euro på spelarköp. Den här sommaren, när till exempel Zlatan Ibrahimovic handlades in för 20 miljoner, var siffran högre - 105 miljoner euro eller ungefär 900 miljoner svenska kronor.

Till det kommer de höga lönekostnaderna. Bland annat Zlatans på 120 miljoner kronor netto, som är den näst högsta lönen i världen för en fotbollsspelare. (Läs mer här.)

Många undrar hur de stora investeringarna går i hop med Uefas regler om Financial Fair Play, där klubbar inte får gå med underskott. Reglerna ska träda i kraft om ett år.

L'Équipe skriver idag att PSG tillsammans med ett fyrtiotal andra europeiska klubbar sedan ett år tillbaka ingår i ett pilotprojekt där de testar det system som ska övervaka klubbarnas finanser.

De franska klubbar som deltar är Marseille, Lyon, Bordeaux och PSG.

Parisklubben har sagt ja till att vara med, men har till skillnad från de andra ännu inte skickat in några siffror, bekräftar Uefa för L'Équipe.

- Parisarna kanske vill tjäna tid. Jag känner inte att de är redo för att gå in i systemet till fullo, säger Jean-Michel Aulas, ordfröande för Lyon och för finanskommissionen i de europeiska klubbarnas sammanslutning ECA.

Men det motsätter sig PSG:s vd Jean-Claude Blanc.

- Fel. Vi har samlat in vår information som de andra berörda klubbarna. Vi behöver inte ett test för att veta vad vi behöver göra eller för at vara vaksamma. Vi känner till reglerna. Jag är mycket övertygad om att vi har förmågan att generera omsättning i relation till våra verksamhetskostnader och att leva upp till Financial Fair Play, säger han.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×